Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Μηταράκης και Carlyle Group μίλησαν για επενδύσεις…

Carlyle Group Historical Logo
Carlyle Group Historical Logo (Photo credit: Wikipedia)

Τις προοπτικές επενδύσεων στην Ελλάδα ανέπτυξε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, σε συνάντηση που είχε αργά το απόγευμα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Ευρώπης της Carlyle Group, Κρίστοφερ Φιν.


Η συνάντηση έγινε έπειτα από αίτημα των εκπροσώπων του ιδιωτικού επενδυτικού κεφαλαίου και επικεντρώθηκε στην ενημέρωση για το νέο φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον που διαμορφώνεται, καθώς και σε επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στη χωρά ενόψει και του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων.

Η Carlyle Group, η οποία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά κεφάλαια διεθνώς, διαχειρίζεται 180 δισεκατομμύρια δολάρια και διατηρεί 34 γραφεία σε ολόκληρο τον κόσμο, και συγκεκριμένα στη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αμερική, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική, την Υποσαχάρια Αφρική, την Ιαπωνία, την Ασία και την Αυστραλία. Το χαρτοφυλάκιο της περιλαμβάνει συμμετοχές σε περισσότερες από 200 εταιρείες στους κλάδους της εστίασης, της αεροδιαστημικής, της άμυνας και των κρατικών υπηρεσιών, των καταναλωτικών προϊόντων και της λιανικής, της ενέργειας, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, της υγείας, της βιομηχανίας, των υποδομών, των ακινήτων, της τεχνολογίας, των τηλεπικοινωνιών, των μέσων ενημέρωσης και των μεταφορών.

Στο παρελθόν η Carlyle Group είχε επενδύσει στην Ελλάδα όταν το 2008 αγόρασε την εταιρεία Νεοχημική του Ομίλου Λαυρεντιάδη, την οποία στη συνέχεια πούλησε. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έχει προ μηνών συστήσει κοινοπραξία (Joint Venture) με Έλληνα εφοπλιστή για αγορές ποντοπόρων πλοίων.

Στην αυριανή συνάντηση του υφυπουργού με αντιπροσωπεία από τα Αραβικά Εμιράτα, με επικεφαλής τον υπουργό Επικρατείας, Σουλταν Αλ Τζαμπέρ, αντικείμενο αναμένεται να αποτελέσουν οι διακρατικές συμφωνίες για την αποφυγή διπλής φορολόγησης αλλά και την αμοιβαία προστασία των επενδύσεων.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...