Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Σφακιανάκης: Συμφωνία για πώληση της Landini στην Π. Πετρόπουλος

English: RNLI tractor, 3 km from Bangor, Irela...
Landini tractor  (Photo credit: Wikipedia)

Σε συμφωνία κατέληξαν οι εταιρείες Σφακιανάκης Α.Ε.B.E. και Πέτρος Πετρόπουλος Α.Ε.Β.Ε. για τη μεταβίβαση της αντιπροσωπείας τρακτέρ Landini στην τελευταία.


Η συμφωνία προβλέπει την πώληση όλου του αποθέματος τρακτέρ και ανταλλακτικών της Σφακιανάκης στην Πετρόπουλος, καθώς επίσης και τη συμμετοχή της Σφακιανάκης στα κέρδη της δραστηριότητας Landini για την επόμενη δεκαετία. Η Πετρόπουλος θα αναλάβει όλες τις υποχρεώσεις εγγυήσεων καλής λειτουργίας των τρακτέρ που πουλήθηκαν από την Σφακιανάκης στους τελευταίους 12 μήνες.

«Η συμφωνία αυτή είναι επωφελής για την εταιρεία μας διότι εξερχόμαστε από ένα κλάδο που δεν είναι πια βιώσιμος, μετά την συρρίκνωση της αγοράς κατά 87% στα τελευταία 6 χρόνια. Ταυτόχρονα, ο Όμιλος μας θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει την πρόσθετη ρευστότητα που θα αποκτήσει από την κίνηση αυτή σε δραστηριότητες με καλύτερη προοπτική», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Σφακιανάκης, Σταύρος Τάκη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Πετρόπουλος, Γιάννης Πετρόπουλος επεσήμανε πως «στα νέα χαμηλά επίπεδα όπου έχει διαμορφωθεί η αγορά, είναι αδήριτος ανάγκη η αναδιάρθρωση του κλάδου με τη συγχώνευση ομοειδών δραστηριοτήτων». Όπως είπε, με αυτή τη συμφωνία, «ο κλάδος αγροτικών μηχανημάτων της εταιρείας μας θα γίνει βιώσιμος. Σκοπεύουμε να διατηρήσουμε το δίκτυο αντιπροσώπων της Σφακιανάκης, το οποίο σύντομα θα προσκαλέσουμε σε συνάντηση γνωριμίας, και να διατηρήσουμε το υψηλό επίπεδο τεχνικής υποστήριξης όλων των κυκλοφορούντων τρακτέρ Landini».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...