Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Μηταράκης: «Ερχονται τρεις μεγάλες επενδύσεις στον τουρισμό»

Τρεις μεγάλες επενδύσεις, σύμφωνα με πληροφορίες στον τομέα του τουρισμού, αναμένεται να ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγησή για την ένταξη τους στο φαστ τρακ. 


Αυτό ανέφερε στην διάρκεια της ομιλίας του Συνέδριο Euromoney «Greece Privatization and Investment Forum» ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποιες είναι οι επενδύσεις αυτές.

Μάλιστα, ο κ. Μηταράκης σημείωσε αναφερόμενος στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων ότι για τις ιδιωτικοποιήσεις έπρεπε να ολοκληρωθεί το απαιτούμενο νομικό πλαίσιο που δεν υπήρχε στο δημόσιο και ως παράδειγμα ανέφερε ότι τώρα ολοκληρώνεται το νομικό πλαίσιο για την αλλαγή της χρήσης του ανενεργού αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Σημείωσε ότι η προσέλκυση επενδύσεων ξεκινάει από την αλλαγή νοοτροπίας καθώς για σειρά ετών δεν καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε τη θέση μας ως μέλος της ΕΕ για να προσελκύσουμε ξένες επενδύσεις.

Στην ομιλία του ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι η εξωστρέφεια, οι ιδιωτικοποιήσεις και η προσέλκυση επενδύσεων αποτελούν στόχευση της κυβέρνησης ενώ η μάχη για την αύξηση της ρευστότητας όπως παραδέχτηκε είναι ακόμη ένα μεγάλο ζήτημα το οποίο δεν έχει ακόμη επιλυθεί.

Πρόσθεσε επίσης, ότι δεν πιστεύει πως οι δημόσιες επενδύσεις μπορούν να σηκώσουν το βάρος της ανάπτυξης στη χώρα και σημείωσε ότι τα ΣΔΙΤ σχεδιάζονται να αξιοποιηθούν σε διάφορους τομείς πέρα από τη διαχείριση απορριμμάτων που αξιοποιούνται, σήμερα αναφέροντας τις επενδύσεις στον τομέα της κρουαζιέρας αλλά στην ηλεκτρική διασύνδεση της ηπειρωτικής χώρας με την Κρήτη.

Οπως είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, η Ελλάδα έχει προχωρήσει γρηγορότερα στις αλλαγές «από ότι μας έχουν αναγνωρίσει» και ανέφερε ότι από όλες τις συναντήσεις του με επενδυτές έχουν πάνω από εννέα μήνες να τον ρωτήσουν αν η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ.

«Είναι δεδομένο ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα και αυτό το αναγνωρίζει και η αγορά». Ακόμη, ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι το πρώτο εξάμηνο του έτους υπήρξε 40% αύξηση των αιτούμενων επενδύσεων στον αναπτυξιακό νόμο από μικρομεσαίες επιχειρήσεις και από το υπουργείο Ανάπτυξης έγιναν όλες οι απαιτούμενες εσωτερικές διαδικασίες πληρωμών με αποτέλεσμα να έχουν εξαντληθεί τα κονδύλια που αναλογούν στο υπουργείο και έχει γίνει αίτημα για νέα κονδύλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...