Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας από ΟΑΕΕ για όσους έχουν καταβάλει ή θα καταβάλλουν τις εισφορές έστω και ενός διμήνου


Στην διάκριση ανάμεσα σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ όσον αφορά στις προϋποθέσεις θεώρησης των βιβλιαρίων αναφέρεται σε παρέμβασή του ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση διαβιβάζοντας επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων του Ν. Ηρακλείου.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή της ΟΕΒΕΝΗ, «το ΙΚΑ θεωρεί για ένα ολόκληρο έτος τα βιβλιάρια ασθενείας των ασφαλισμένων του οι οποίοι έχουν συμπληρώσει μόλις 50 ημερομίσθια (ένσημα) κατά το προηγούμενο έτος. Δεν ενδιαφέρεται δε, να ελέγξει αν οι ασφαλιστικές εισφορές έχουν πράγματι καταβληθεί ή αν έχουν απλώς αναγραφεί στην Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (Α.Π.Δ). Ενδέχεται δηλαδή, να ασφαλίζει, το ΙΚΑ, κάποιους χωρίς να έχουν καταβληθεί οι αναλογούσες εισφορές. Αντίθετα ο ΟΑΕΕ απαιτεί, επί της ουσίας, απόλυτη ασφαλιστική ενημερότητα από τους συναδέλφους Επαγγελματοβιοτέχνες και Εμπόρους προκειμένου να τους παράσχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.»

Η ΟΕΒΕΝΗ ζητά την άμεση θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας για όλους εκείνους τους Επαγγελματοβιοτέχνες και Εμπόρους οι οποίοι έχουν ήδη καταβάλει ή θα καταβάλλουν στο επόμενο διάστημα, τις εισφορές έστω και ενός διμήνου, «διότι τα παραπάνω συντελούν κατάφορη διάκριση εις βάρος τους και αποτελούν ξεκάθαρη παραβίαση των όσων αναφέρει το Ελληνικό Σύνταγμα περί «Ίδιων απολαβών» αλλά και της Συνταγματικής αρχής της ισότητας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή της ΟΕΒΕΝΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...