Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ανοίγει ο δρόμος για περισσότερα πρατήρια φυσικού αερίου το 2014

English: Typical Brazilian fuel station with a...
 (Photo credit: Wikipedia)
Τον δρόμο για τη δημιουργία - λειτουργία σε όλη τη χώρα πρατηρίων φυσικού αερίου που θα τροφοδοτούν όσα οχήματα κινούνται με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG - Compressed Natural Gas) ανοίγει διάταξη νόμου που κατέθεσε το υπουργείο Μεταφορών στη Βουλή.

Με σχετική τροπολογία στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των ΚΤΕΛ προωθείται στην πράξη η αεριοκίνηση και στην Ελλάδα, καθώς από την επόμενη χρονιά δίπλα στις αντλίες βενζίνης και υγραερίου κίνησης θα μπορούν να λειτουργούν και αντλίες πεπιεσμένου φυσικού αερίου.

Ηδη στην υπόλοιπη Ευρώπη τα αυτοκίνητα που κινούνται με φυσικό αέριο πληθαίνουν συνεχώς, καθώς προσφέρουν πολύ χαμηλό κόστος στις μετακινήσεις.

Το φυσικό αέριο πωλείται σε αέρια μορφή, σε αντίθεση με το υγραέριο που διατίθεται σε υγρή μορφή. Για τον λόγο αυτόν απαιτούνται πρόσθετα μέτρα ασφαλείας κατά τη διανομή του.

Στην Αττική λειτουργούν ήδη από τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) δύο πρατήρια φυσικού αερίου (στα Λιόσια και στην Ανθούσα). Ο προγραμματισμός της ΔΕΠΑ προβλέπει το άνοιγμα 12 νέων πρατηρίων στις μεγάλες πόλεις κατά μήκος του οδικού άξονα Αθήνας - Θεσσαλονίκης και περαιτέρω επέκταση του δικτύου το 2014.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...