Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Κίνδυνο ματαίωσης επένδυσης ύψους 8,5 εκατ. ευρώ «βλέπει» ο ΣΒΑΠ

Η γραφειοκρατία ενδέχεται να τινάξει στον αέρα μεγάλη επένδυση στο επιχειρηματικό πάρκο Βαμβακιάς-Ελευσίνας


Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς, Δημήτρης Μαθιός, για την επένδυση στο επιχειρηματικό πάρκο Βαμβακιάς-Ελευσίνας.

Σύμφωνα με τον κ. Μαθιό η επένδυση από 35 επιχειρήσεις, 8,5 εκατ. ευρώ, ενδέχεται να ματαιωθεί λόγω γραφειοκρατικών καθυστερήσεων.

«Η επένδυση στο επιχειρηματικό πάρκο Βαμβακιάς, η οποία στοχεύει και στην προστασία του περιβάλλοντος, κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα λόγω των καθυστερήσεων του ΥΠΕΚΑ, αφού έχει ενταχθεί σε κοινοτικά προγράμματα τα οποία όμως έχουν συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης», αναφέρει ο κ. Μαθιός.

Στη συνέχεια προσέθεσε πως «η επένδυση αυτή, αποδεκτή από τα προγράμματα, στην πράξη ματαιώνεται από την ίδια την πολιτεία. Θεωρούμε αδικαιολόγητη την κωλυσιεργία στην έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης, γιατί δεν συνδέεται με τεχνικά προβλήματα ή διαδικαστικές υποχρεώσεις, αλλά μόνο με την έγκριση της σύστασης του επιχειρηματικού πάρκου. Στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουμε να κάνουμε με έγκριση εγκαταστάσεως επιχειρήσεων, αφού έτσι και αλλιώς λειτουργούν από πολλά χρόνια στην περιοχή, αλλά μόνο με τη σύσταση ενός ιδιωτικού φορέα, ο οποίος αναλαμβάνει τη διαμόρφωση και τη λειτουργία του συγκεκριμένου επιχειρηματικού πάρκου, το οποίο και εξυπηρετεί και αναβαθμίζει την περιοχή».

«Αναγνωρίζουμε και μάλιστα με ικανοποίηση, τις προθέσεις της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά να κινητοποιήσει το επενδυτικό δυναμικό της μεταποίησης, αλλά ταυτόχρονα βρισκόμαστε σε αμηχανία όταν η γραφειοκρατία ορθώνεται αντίθετα προς την κυβερνητική βούληση», σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...