Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Η μηνιαία υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών – προμηθευτών θα δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα


Παρέμβαση Αυγενάκη προς Στουρνάρα

Στην πρόθεση της μηνιαίας υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών – προμηθευτών αναφέρεται σε παρέμβασή του, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον ...
Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα, η οποία θα δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα από μία ιδιαίτερης συχνότητας διαδικασία, διαβιβάζοντας την επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων του Ν. Ηρακλείου.

Όπως αναφέρεται στην παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη, «αναφορικά με την πρόθεση της μηνιαίας υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών – προμηθευτών -ενώ η ετήσια υποβολή τους δεν είναι ίσως η ενδεδειγμένη περιοδικότητα υποβολής και δεν επιτρέπει, ενδεχομένως, στο κράτος να ασκεί τον απαιτούμενο έλεγχο σε πιο άμεσο χρόνο-, η μηνιαία υποβολή και μάλιστα από το πρώτο ευρώ θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα παρά θα προσφέρει, στο κράτος, θεαματικά καλύτερη δυνατότητα ελέγχου».

Προτείνεται μάλιστα, η υποβολή των καταστάσεων να γίνεται ανά τετράμηνο ή ανά τρίμηνο ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του πιο άμεσου ελέγχου σε σχέση με την ετήσια υποβολή και αντί της υποχρέωσης να δηλώνονται όλα ανεξαιρέτως τα ποσά (από το πρώτο ευρώ) θα μπορούσε, ίσως, να μειωθεί το πόσο από τα 300€ στα 200€ ανά τιμολόγιο.

Τέλος, επισημαίνεται ότι και το κράτος θα έχει τη δυνατότητα να ασκεί τα ελεγκτικά του δικαιώματα πολύ συχνότερα και οι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι δεν θα υποχρεωθούν σε μια, υπερβολικής ίσως συχνότητας, διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...