Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Ελληνικές Αλυκές: Σε σύμβουλους η αξιολόγηση

Σε συμβούλους πρόκειται να ανατεθεί η οικονομική και τεχνική αξιολόγηση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας «Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.», στα πλαίσια κυβερνητικού σχεδιασμού για την αξιοποίηση της εταιρείας. 

Σύμφωνα με το έγγραφο που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, έργο των συμβούλων θα είναι η εκπόνηση μελέτης που θα περιλαμβάνει την παρουσίαση του συνόλου των δραστηριοτήτων της, τη λογιστική απεικόνισή τους και την υποβολή προτάσεων αξιοποίησης έως και του συνόλου των μετοχών κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου στην εταιρεία.

«Κύριος στόχος του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων είναι η προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων που θα συνεισφέρουν στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και θα τροφοδοτήσουν την οικονομική ανάπτυξη» δήλωσε ο υπουργός, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, η μεταφορά επιλεγμένων περιουσιακών στοιχείων στον ιδιωτικό τομέα θα συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό τους, θα ενισχύσει την οικονομική δραστηριότητα της χώρας, οδηγώντας σε δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και αυξημένα φορολογικά έσοδα. Η εταιρεία «Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.» ιδρύθηκε το 1988 και αποτελείται από επτά αλυκές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...