Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΥΠΟΙΚ: Η αύξηση του τουρισμού μειώνει το δημοσιονομικό κενό του 2015-2016

Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου που επικαλείται το Reuters, το δημοσιονομικό κενό για τη διετία 2015-16 θα είναι μικρότερο του 2% που προβλέπει η Τρόικα


Αρκετά μικρότερο του 2% του ΑΕΠ που προβλέπει η Τρόικα θα είναι σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με το Reuters, το δημοσιονομικό κενό για την περίοδο 2015-2016 καθώς η ελληνική οικονομία επωφελείται από την καλή τουριστική σεζόν.

Ο ίδιος αξιωματούχος επιβεβαίωσε την πρόβλεψη της κυβέρνησης για ύφεση 3,8% του ΑΕΠ για τη φετινή χρονιά και ανάπτυξη 0,6% για το 2014, στοιχεία, δηλαδή, που συντελούν στο μικρότερο δημοσιονομικό κενό για την επόμενη διετία.

Το θέμα αυτό εξάλλου αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα βασικά ζητήματα στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας που αναμένονται στην Αθήνα για την καθιερωμένη επιθεώρησή τους στις 23 Σεπτεμβρίου, όπως έχει ανακοινώσει τις προηγούμενες ημέρες το ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...