Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Αλ. Τουρκολιάς: Πρωταγωνιστικός ο ρόλος των τραπεζών στην ανάπτυξη

Στο ζήτημα της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας επικεντρώνονται πλέον οι ελληνικές τράπεζες, δίνοντας παράλληλα έμφαση σε συμπληρωματικές κινήσεις που θα ολοκληρώσουν την εικόνα εξυγίανσης και θωράκισης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Αυτό επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, ΕΤΕ+4,38% Αλέξανδρος Τουρκολιάς, μιλώντας σε εκδήλωση της τράπεζας στη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία της ΔΕΘ.

Το τραπεζικό σύστημα, κεφαλαιακά πλέον ισχυρό και με αυξανόμενη ρευστότητα, θα είναι έτοιμο να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναπτυξιακή διαδικασία, τόνισε ο κ. Τουρκολιάς, σημειώνοντας ότι το θέμα της διαθέσιμης ρευστότητας και διοχέτευσής της με ικανοποιητικό ρυθμό στην πραγματική οικονομία δεν είναι θέμα αυτοματισμού, ή επιχειρηματικών και διοικητικών αποφάσεων, αλλά οικονομικής ισορροπίας και προοπτικής.

«Χρέος είναι να εξασφαλίσουμε βέλτιστη χρήση των περιορισμένων, ακόμη, πόρων ρευστότητας σε όσους αναλάβουν την αναπτυξιακή διαδικασία, καθώς και σε αυτούς, που εξαιτίας συγκυριακών και μόνο παραγόντων, έχουν περιέλθει σε εξαιρετικά δυσχερή θέση. Μια γρήγορη ματιά στη διάρθρωση των πιστώσεων στην οικονομία τα τελευταία τρίμηνα, επιβεβαιώνει ότι η προσπάθεια αυτή συντελείται ήδη και ότι ο ρυθμός απομόχλευσης διατηρείται στο ελάχιστο αναγκαίο επίπεδο», τόνισε.

«Η επικέντρωσή μας σε επενδυτικά προγράμματα πρέπει να συνεξετάζει και τα παθήματα του παρελθόντος. Έχουμε ανάγκη από καινοτόμες, εξωστρεφείς, ανταγωνιστικές επιχειρήσεις. Και σε αυτές, εμείς ως Εθνική, θα είμαστε με συνέπεια δίπλα τους», δήλωσε ο επικεφαλής της ΕΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...