Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Επαφές Στουρνάρα με Moody’s ενόψει αξιολόγησης της τρόικα

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού αλλά και η ολοκλήρωση της επικείμενης αξιολόγησης από την τρόικα ενδεχομένως να οδηγήσουν σε σημαντική αναβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας μας από τη Moody's προς το τέλος του έτους.


Με στελέχη του οίκου αξιολόγησης Moody’s που επισκέπτονται τη χώρα μας θα συναντηθεί την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ενόψει της συνάντησής του την Κυριακή με τους επικεφαλής των κλιμακίων της τρόικα.

Όσον αφορά τις επαφές με την τριμερή, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν σε τρία σταδία. Αρχικά θα εξετασθούν η πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της δόσης του Οκτωβρίου, καθώς και ο προσδιορισμός του ύψους της ύφεσης.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών θα παραμείνουν για λίγες ημέρες στη χώρα μας, και θα επανέλθουν μετά τις 15 Οκτωβρίου, προκείμενου να κλείσουν τα ζητήματα του νέου μεσοπρόθεσμου, της κάλυψης τους δημοσιονομικού κενού και της επικαιροποίησης του μνημονίου.

Κατά τους δυο τελευταίους μήνες του έτους θα πραγματοποιηθεί η διαπραγμάτευσης για το χρηματοδοτικό κενό και τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους.

Αναφορικά με τη συνάντηση με τα στελέχη της Moody’s, σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού αλλά και η ολοκλήρωση της επικείμενης αξιολόγησης από την τρόικα ενδεχομένως να οδηγήσουν σε σημαντική αναβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας προς το τέλος του έτους.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...