Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Το Greece Debt Free απάλλαξε την Ελλάδα από χρέος 3,1 εκατ.

Ενας ελληνικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός με δύο σκέλη, το Greece Debt Free Inc. ΗΠΑ (GDF) και το Greece Debt Free - Ελλάδα Χωρίς Χρέος, παρέδωσε στις 17 Σεπτεμβρίου 2013 στην ελληνική κυβέρνηση προς ακύρωση ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, Hellenic FRN-PSI-2% με ημερομηνία λήξης 24 Φεβρουαρίου 2041, συνολικής ονομαστικής αξίας 2.000.000 ευρώ, που μαζί με τις μελλοντικές πληρωμές τόκων (περίπου 1.120.000 ευρώ) απαλλάσσει τον ελληνικό λαό από αποπληρωμή χρέους 3.120.000 ευρώ.

Με την υπουργική απόφαση, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, αποδέχθηκε τη δωρεά των ελληνικών ομολόγων από το GDF και προχώρησε στην ακύρωσή τους, διαγράφοντάς τα, επί της ουσίας, από το σύνολο του δημόσιου χρέους.

Ο κ. Πέτρος Νομικός, ιδρυτής του Greece Debt Free, δήλωσε: «Ελπίζουμε να ακυρώσουμε περισσότερα ομόλογα στο άμεσο μέλλον, καθώς νέες συνεργασίες με εταιρείες και προϊόντα θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα ως υποστηρικτές του Greece Debt Free.

Δωρητές από όλο τον κόσμο

Ηδη η μπίρα Volkan από τη Σαντορίνη και η ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι Μεγάλοι Υποστηρικτές, έχοντας συνεισφέρει στα ομόλογα που έχουν ακυρωθεί. Αλλοι υποστηρικτές περιλαμβάνουν τους δωρητές από όλο τον κόσμο μέσω του Διαδικτύου, καθώς και την TUV Hellas, την Pierre Fabre (Klorane), τον οίκο δημοπρασιών Bonhams και το σχολείο Ελληνογερμανική Αγωγή».

Το κίνημα του Greece Debt Free προτρέπει πολίτες και εταιρείες να αναλάβουν δράση με σκοπό τη μείωση του ελληνικού εθνικού χρέους σε βιώσιμα επίπεδα. Οποιοσδήποτε μπορεί να προσφέρει δωρεές και στους δύο φορείς.

Το GDF είναι ένα καθαρά πατριωτικό κίνημα. Είναι μη πολιτικός, μη κυβερνητικός και μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Το GDF προσπαθεί επίμονα να είναι διαφανές.

Οι ιδρυτικές αρχές του GDF κωδικοποιούνται στα καταστατικά των δύο φορέων, που αποκλείουν την πολιτική επιρροή, καθώς και την εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε οποιαδήποτε θέση εντός των οργανισμών.

Το GDF δεν έχει υπαλλήλους, λειτουργεί από εθελοντές και ενδιαφερόμενους πατριώτες και τα έξοδα λειτουργίας του είναι αμελητέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...