Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Alpha Bank: Προϋποθέσεις ανάκαμψης και άσκησης των warrants από τη διασπορά της μετοχής

Πόσο έχουν οι ξένοι, η θέση της οικογένειας Κωστόπουλου και οι αγοραστικές κινήσεις


Η μετοχική διάρθρωση της Alpha Bank ευνοεί σχεδόν νομοτελειακά την άνοδο της τιμής της μετοχής, αλλά και την πρώτη εξάσκηση των warrants.

Όπως είναι γνωστό το ΤΧΣ κατέχει 84%, ενώ το από το  υπόλοιπο 16%, το 7% κατέχει η Οικογένεια Κωστόπουλου, ενώ το 9% βρίσκεται στην διασπορά.

Αυτή η κρίσιμη λεπτομέρεια, δηλαδή το 9% της διασποράς δίνει ακόμα λιγότερες μετοχές σε επενδυτές, αφού ένα μεγάλο κομμάτι του ανήκει σε θεσμικούς επενδυτές.

Αν δηλαδή κάποιος ελέγχει ένα μεγάλο μέρος του  9% στο 16%, τότε μπορεί να έχει αυξημένες δυνατότητες υποστήριξης της μετοχής.

Συμπερασματικά, τα ξένα funds έχουν τον έλεγχο ενώ μεγάλοι μέτοχοι είναι το Qatar και η Citibank, η οποία θα κατέχει το 5,5% αν ασκήσει τα warrants.

Επιχειρηματικά η Alpha Bank με core tier 1 13,9% και μερίδια αγοράς (χορηγήσεις 23,1% και καταθέσεις 20,7% ) προσφέρει ένα πολύ καλό story για τοποθετήσεις.

H εξάσκηση θεωρείται βέβαιη – τεχνικές πέντε προς ένα

Με πρώτη τιμή διάθεσης των μετοχών τα 0,448 λεπτά - και την μετοχή να έχει φθάσει τα 60 λεπτά – η εξάσκηση των warrants θεωρείται σχέδον βέβαιη. Με κόστος 0,70-1 ευρώ το warrant οι επενδυτές της Alpha Bank θα λαμβάνουν 7,44 μετοχές με τιμή 0,448 ευρώ.

Mε τα τωρινά δεδομένα και εφόσον η μελέτη της Blackrock είναι ευνοϊκή για τις τράπεζες- τότε η τιμή ενδέχεται να φθάσει  έως και 0-,75 λεπτά, τιμή την οποία υπολόγιζαν εξαρχής ορισμένα hedge funds. Eιδικότερα, ένα fund υπολόγιζε την μετοχή να φθάσει ακριβώς τα 0,75 λεπτά. Η απόδοση αυτή είναι 76% και δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητη.

Από την άλλη πλευρά, το όλο παιχνίδι θα κριθεί από την συμπεριφορά των hedge Funds που περιμένουν να πουλήσουν με κέρδος μετοχές και warrants. Αγοραστές δεν μπορεί να είναι μεγάλοι οίκοι, όπως λ.χ Fidelity, Βlackstone ( θυγατρική της Blackrock). Aυτό διαβλέπουν έγκυροι χρηματιστές, ωστόσο  πρέπει να σημειώσει κανείς ότι, τα hedge funds πολλές φορές είναι επιθετικά και προχωρούν σε “αδειάσματα”.
Επιπλέον, αρκετοί χρησιμοποιούν  διάφορες τεχνικές όπως πώληση futures  συμβολαίων σε μετοχές και αγορά warrants σε αναλογία πέντε προς ένα.

Μεγάλος και επίμονος αγοραστής  

Χθες στην περιοχή των 0,594 λεπτών εμφανίστηκε μεγάλος αγοραστής στην μετοχή καθώς “σκούπιζε” όλες τις μετοχές που πωλούσαν. Η επιμονή ήταν ιδιαίτερη με την μετοχή να διακινεί 22 εκατ. μετοχές και κλείσιμο στα 0,57 λεπτά, ενώ το χθεσινό ανώτερο ήταν στα 0,608 ευρώ.        



Πηγή: newmoney.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...