Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Αναντικατάσταστοι οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι

Πρώτο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο M.D.R.T.: Η INTERAMERICAN platinum χορηγός του συνεδρίου 

Την ιδιαίτερη αξία των ανθρώπινων δικτύων στη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων ανέδειξε το πρώτο Ευρωπαϊκό Συνέδριο του Million Dollar Round Table (M.D.R.T.), που διεξήχθη στην Αθήνα στις 2, 3 και 4 Φεβρουαρίου. Κοινή διαπίστωση, από τις εισηγήσεις των ομιλητών, ήταν ότι οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι παραμένουν η «αιχμή του δόρατος» στην προώθηση της ιδιωτικής ασφάλισης, αλλά με ιδιαίτερα αυξημένες τις απαιτήσεις κατάρτισης και επαγγελματισμού.

Οι διαμορφούμενες συνθήκες της αγοράς και η πολυκαναλικότητα, που πλέον είναι αυτονόητη στη διανομή για κάθε εταιρεία που θέλει να είναι ανταγωνιστική σήμερα στην αγορά ασφαλειών, θέτουν πολύ υψηλά τον πήχυ για τον σύγχρονο ασφαλιστικό σύμβουλο, με την τάση εξέλιξής του σε financial planner.

H INTERAMERICAN, η οποία επενδύει συνεχώς στην ποιοτική αναβάθμιση του ανθρώπινου δικτύου της και συνεργάζεται επί 30 χρόνια με το M.D.R.T., με δεδομένη την ξεχωριστή σημασία που είχε για την ελληνική ασφαλιστική αγορά η οργάνωση στη χώρα μας του Συνεδρίου του Οργανισμού, στήριξε τον θεσμό ως κορυφαίος (platinum) χορηγός των εκδηλώσεων.

Το Συνέδριο αποτελεί για τον τομέα πωλήσεων του ελληνικού και ευρωπαϊκού ασφαλιστικού κλάδου το κύριο γεγονός της φετινής χρονιάς, καθώς συμμετείχαν οι κορυφαίοι Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι της Ευρώπης. Θεματικός άξονας των εργασιών του ήταν η ανάπτυξη και διάχυση της ασφαλιστικής γνώσης στους επαγγελματίες των πωλήσεων, με κεντρικό θέμα «Μαθαίνουμε από τους Άριστους».

Τιμώμενο πρόσωπο του Συνεδρίου ήταν ο Γιώργος Κώτσαλος, Διευθύνων Σύμβουλος της INTERAMERICAN και Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, στον οποίο επέδωσε πλακέτα αναγνώρισης του ασφαλιστικού έργου του ο Julian Good, Πρόεδρος του M.D.R.T. παγκοσμίως. Ο κ. Κώτσαλος ήταν και βασικός ομιλητής, με θέμα τις τάσεις και προοπτικές της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς στο πλαίσιο της εφαρμογής του Solvency II.

Όπως ανέφερε ο κ. Κώτσαλος, η εισαγωγή τεχνικών διαχείρισης κινδύνων με το Solvency II στόχο έχει την ορθή λειτουργία της αγοράς και την προστασία των ασφαλισμένων. Ο ομιλητής τόνισε τη σημασία της στρατηγικής ενσωμάτωσης των κινδύνων, που προϋποθέτει αλλαγή εταιρικής κουλτούρας, διαδικασίες αναγνώρισης, αξιολόγησης και επιμέτρησης κινδύνων, εταιρική διακυβέρνηση με πολιτικές ελέγχου, εσωτερικά μοντέλα διαχείρισης κινδύνων, κατάλληλο προσωπικό, σύστημα ενημέρωσης της διοίκησης (MIS), μηχανογραφικά συστήματα, τεχνικές μείωσης και διασπορά των κινδύνων. Ακόμη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTERAMERICAN και Πρόεδρος της ΕΑΕΕ επεσήμανε την ανάγκη απλοποίησης της τυποποιημένης προσέγγισης στους υπολογισμούς για τα περιθώρια φερεγγυότητας και την ανάγκη καθοδήγησης των εταιρειών από την εποπτική αρχή, ενώ για την ελληνική ασφαλιστική αγορά τόνισε ότι έχει αρκετά βήματα προσαρμογής να κάνει και χρειάζεται αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των εταιρειών και στη στρατηγική τους.

Σημαντική ήταν και η ομιλία του Γιώργου Μαυρέλη, Γενικού Διευθυντή Πωλήσεων και Marketing της INTERAMERICAN, ο οποίος τόνισε τα χαρακτηριστικά του σύγχρονου επαγγελματία ασφαλιστή και τα στοιχεία της αγοράς που τον καθιστούν σήμερα ιδιαίτερα χρήσιμο στην παροχή ασφαλιστικών υπηρεσιών, μέσα από ένα συνδυασμό επαρκούς γνώσης και ανθρώπινης σχέσης με τους πελάτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η INTERAMERICAN αποτελεί για την Ελλάδα την σημαντικότερη πηγή μελών του M.D.R.T., διαθέτοντας τη συντριπτική πλειοψηφία μελών, τα οποία συμμετέχουν κάθε χρόνο στο παγκόσμιο Συνέδριο του Οργανισμού που πραγματοποιείται στις ΗΠΑ. Το 2010 σε σύνολο 55 Ελλήνων Ασφαλιστικών Συμβούλων μελών του M.D.R.T., τα 35 μέλη ήταν συνεργάτες της INTERAMERICAN.

Ο Οργανισμός M.D.R.T. είναι ένα παγκόσμιο «τραπέζι» στο οποίο οριοθετείται η έννοια της αρίστευσης του Ασφαλιστικού Συμβούλου με πολύ απαιτητικά κριτήρια για επιδόσεις, επαγγελματισμό και ηθική. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα απαιτούμενα προσόντα μέλους του M.D.R.T. συγκεντρώνουν λιγότεροι από το 1% των ασφαλιστών παγκοσμίως.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...