Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Οικονομικός Τύπος

ΕΞΠΡΕΣ: «Αυστηρή προσαρμογή 14. δισ. έως και το 2015». Με στόχο να μην υπάρξει απόκλιση στη μείωση του ελλείμματος στο 7,4% του Ακαθάριστους Εγχώριου Προϊόντος εφέτος, η κυβέρνηση προχωρά στη δημιουργία «δικλείδας ασφαλείας» ύψους 1,7 δισ. (0,75% του ΑΕΠ) με τη δρομολόγηση πρόσθετων μέτρων. ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Απειλή πετρελαϊκού κραχ». Φόβοι πληθωριστικής έκρηξης στην Ελλάδα. Εφιαλτικές προβλέψεις για παγκόσμιο πετρελαϊκό κραχ διατυπώνουν διεθνείς αναλυτές, κάνοντας λόγο για τιμές που θα ξεπεράσουν τα 220 δολ. (Nomura), εάν εξαπλωθούν οι αναταραχές και κλείσουν περισσότερο οι στρόφιγγες σε Λιβύη και Αλγερία.
ΚΕΡΔΟΣ: «Από το φλερτ στα πυρά». Αντιπαράθεση Alpha Bank - Εθνικής μέσω αναλύσεων και non paper. Σε ανταλλαγή πυρών εξελίχθηκε χθες το φλερτ Εθνικής - Alpha Bank. To «όχι» στην πρόταση συγχώνευσης εξήγησε χθες η Alpha Bank, θίγοντας ένα ένα τα μειονεκτήματα του ενδεχόμενου deal (συμμετοχή Δημοσίου, εκλογή διοίκησης κ.α.) για να απαντήσει αμέσως μετά η Εθνική, κύκλοι της οποίας ανέφεραν ότι στις διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν ένα μήνα πριν, η Alpha γνώριζε όλα αυτά για τα οποία σήμερα απορρίπτει την πρόταση.
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Σχεδιασμό νέας σκληρής πολιτικής ζητεί η Κομισιόν». Αποκρατικοποιήσεις 50 δισ. ευρώ κατά του χρέους. Αναθεώρηση όλων των μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα, επιβολή νέων μέτρων ύψους 24 δισ. ευρώ στην περίοδο 2011 - 2015, αλλά και αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ, φέρνει η Τρίτη επικαιροποίηση του «μνημονίου».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...