Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΔΗΜ. ΣΥΜΜΑΧΙΑ: To παραδοσιακό πολιτικό σύστημα δεν καταλαβαίνει τα αυτονόητα

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Γιάννης Οικονόμου, έκανε την Τρίτη (15/2) την ακόλουθη δήλωση:

«Η Τράπεζα της Ελλάδος λέει σήμερα τα αυτονόητα, τα οποία δυστυχώς κάνει πως δεν καταλαβαίνει το παραδοσιακό πολιτικό σύστημα.

Ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει αν προχωρήσει ταχύτερα «στην εκ βάθρων ανασυγκρότηση του κράτους για να μειωθούν οι δαπάνες και να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα του δημόσιου τομέα», με «ταχύτερη δημοσιονομική προσαρμογή τα επόμενα χρόνια και μείωση του ελλείμματος έως το 2014 μεγαλύτερη από ό,τι προβλέπεται τώρα».

Ότι «οι αλλαγές δεν επιβάλλονται από το Μνημόνιο, αλλά αποτελούν μέρος μιας μεγάλης πορείας ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας».

Ότι «η πορεία αυτή θα είναι μακρά και σήμερα βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή».

Ότι είναι αναγκαίος ο «ταχύτερος περιορισμός των δημόσιων ελλειμμάτων όχι μόνο για δημοσιονομικούς, αλλά και για αναπτυξιακούς λόγους»,… «καθώς τα ελλείμματα οδηγούν σε αύξηση των επιτοκίων δανεισμού και η χρηματοδότησή τους αφαιρεί από την οικονομία πόρους που θα μπορούσαν να διοχετευθούν σε παραγωγικές δραστηριότητες, ενώ ταυτόχρονα η διόγκωση ενός αναποτελεσματικού δημόσιου τομέα “εκτοπίζει” την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία…».

Ζητά «εφαρμογή σαρωτικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα ανατρέψουν παρωχημένες δομές και θα βελτιώσουν την ανταγωνιστική λειτουργία της οικονομίας» και διαπιστώνει ότι «όσο πιο γρήγορα και σωστά προωθηθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τόσο πιο γρήγορα θα έλθει η ανάπτυξη».

Ο κ. Προβόπουλος καταγράφει με ρεαλισμό την πραγματικότητα. Η κυβέρνηση που καθυστερεί, η Νέα Δημοκρατία που λαϊκίζει και η παραδοσιακή αριστερά που υπονομεύει την προσπάθεια, δεν θέλουν να την ακούσουν, γιατί δυστυχώς δεν θέλουν να αναλάβουν το πολιτικό κόστος που είναι αναγκαίο για τη σωτηρία της ελληνικής οικονομίας, προς όφελος του λαού και του έθνους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...