Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΔΗΜΑΡ: Απέτυχε παταγωδώς η εσωτερική υποτίμηση...

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, υπεύθυνος για την Οικονομική πολιτική της ΔΗΜΑΡ, μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά 90,4 (εκπομπή Ν. Μπαρδούνια) για την Έκθεση του κ. Προβόπουλου, για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού και για το αναμενόμενο επικαιροποιημένο Μνημόνιο, μεταξύ άλλων είπε:

«Η Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας για τη Νομισματική Πολιτική 2010-11 επιβεβαιώνει περίτρανα ότι η θεωρία της εσωτερικής υποτίμησης, κύρια κατευθυντήρια γραμμή του Μνημονίου και των επικαιροποιήσεών του, την οποία ακολουθεί με θαυμαστή συνέπεια η κυβέρνηση, απέτυχε παταγωδώς.

Ύφεση 4,5%, αύξηση πληθωρισμού κατά 4,7% δηλαδή στασιμοπληθωρισμός την ώρα που οι θεωρητικοί φόβοι αναφέρονταν σε κινδύνους αποπληθωρισμού, μειώσεις μισθών στο δημόσιο κατά 13,5% και στον ιδιωτικό τομέα κατά 9% με πρόβλεψη για περαιτέρω μείωση το 2011 κατά 5%!

Από την κυβερνητική πλευρά παρακολουθούμε ένα θέατρο του παραλόγου, προχειρότητα και ασυνεννοησία! Απέναντι στην πώληση-αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας τώρα αντιμετωπίζουμε την «αντιστασιακή πράξη» δια στόματος Πρωθυπουργού όπου τώρα(15/02/11) το εκκρεμές έχει φτάσει στην πλευρά του ότι με νόμο και μετά με κάλυψη από το Σύνταγμα δεν θα πωλείται δημόσια γη!

Θα αναμένουμε τις προσεχείς ημέρες την κίνηση του εκκρεμούς.

Αυτό που είναι πραγματικά επικίνδυνο είναι πως οι προβλέψεις για βασικά μεγέθη, που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2011 αναθεωρούνται ταχύτατα μεταξύ υπουργείου Οικονομικών και τρόικας.

Αναμένουμε με μεγάλη επιφύλαξη να δούμε τι ακριβώς θα έχει υπογράψει ο Υπουργός οικονομικών και ο Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδας στο νέο επικαιροποιημένο Μνημόνιο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...