Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Στο πράσινο επέστρεψαν οι ευρωπαϊκές αγορές και η Γουόλ Στριτ

NASDAQ in Times Square, New York City, USA.Image via WikipediaΜε άνοδο σταμάτησαν την πορεία τους οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων την Παρασκευή, έπειτα από «σερί» συνεδριάσεων στο κόκκινο λόγω των ανησυχιών που έχει προκαλέσει η Λιβύη. Kέρδη και στη Νέα Υόρκη, με τα εταιρικά νέα να δίνουν ώθηση στους δείκτες.

Στην Ευρώπη, τα κέρδη της Volkswagen και οι συζητήσεις για συγχώνευση της MAN με την Scania καλλιέργησαν θετικό έδαφος.

Χαμένες ολόκληρης της εβδομάδας πάντως ήταν οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών (όπως των Lufthansa, Air France-KLM), που πλήττονται από το ακριβότερο πετρέλαιο.

Στη Νέα Υόρκη, η ενίσχυση των δεικτών καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε υψηλά τριετίας απομάκρυνε τους φόβους που προκάλεσε η Λιβύη.

Στις κερδισμένες της ημέρας και η μετοχή της Boeing, που κέρδισε συμβόλαιο με την αμερικανική αεροπορία αξίας 35 δισ. δολαρίων.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX30 έκλεισε με άνοδο 0,77% ενώ ο CAC40 στο Παρίσι ενισχύθηκε κατά 1,5%. Ο FTSE100 στο Λονδίνο κατέγραψε άνοδο 1,4%.

Στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones έκλεισε στις 12.130,45 μονάδες με άνοδο 0,51% ενώ ο Nasdaq έκλεισε ενισχυμένος κατά 1,6%. Με άνοδο 1,06% έκλεισε ο S&P500.
tovima.gr

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...