Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ρωσικές διαβεβαιώσεις για τον αγωγό

President Putin walking the media dogImage via Wikipedia «Η Ρωσία δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από το σχέδιο κατασκευής του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπουλη, ούτε σχεδιάζει να κάνει κάτι τέτοιο» αποσαφήνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου Πούτιν, διαψεύδοντας σχετικό δημοσίευμα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Μόσχα διατηρεί την προσήλωσή της σε όλες τις συμφωνίες σχετικά με αυτό το σχέδιο και συνεχίζει να εκπληρώνει όλες τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.

Νωρίτερα εκπρόσωπος μίας εκ των τριών ρωσικών εταιριών που συμμετέχουν στην κοινοπραξία τόνισε ότι η Ρωσία σκοπεύει να «ελαχιστοποιήσει» τα έξοδα του έργου.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας επανέλαβε ότι αναμένεται η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο, την οποία η διεθνής κατασκευάστρια εταιρεία καλείται να καταθέσει (με επιπλέον προσθήκες που ''απαντούν'' σε αιτήματα του βουλγαρικού υπουργείου Περιβάλλοντος και Υδάτων) μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου 2011.

«Η Ελλαδα έκανε ό,τι μπορούσε για να ευοδωθεί το έργο του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη», ανέφερε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης, σχολιάζοντας το δημοσίευμα που ήθελε τη Ρωσία να εγκαταλείπει το σχέδιο συμμετοχής της στον αγωγό.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...