Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Χ.Α.: Συνέχιση της Νευρικότητας, με τα βλέμματα στις σημαντικές αντιστάσεις του FTSE/ASE 20

Η μεταβλητότητα θα είναι το χαρακτηριστικό για ακόμη μια συνεδρίαση, ενώ στο επίκεντρο θα βρίσκεται κυρίως η μετοχή της Coca Cola (η στάθμιση της μετοχής στο ΓΔ είναι 15,22%), μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων για 2010 και φυσικά οι τραπεζικές μετοχές.


Με δική της σημασία, όπως πάντα, και η ειδησεογραφία από την ελληνική οικονομία, στον απόηχο και της επίσκεψης των ανθρώπων της Τρόικας, αλλά και της χθεσινής επιτυχημένης, αν και μικρού ύψους (390εκ ευρώ), έκδοσης των εντόκων γραμματίων, διάρκειας 6μηνών, με το επιτόκιο να κρίνεται ικανοποιητικό, 4,64% έναντι 4,9% στην τελευταία ανάλογη έκδοση.

Στα αμιγώς τεχνικά τονίζουμε εδώ και καιρό ότι υπάρχουν πραγματικά πάρα πολύ σημαντικά σημάδια βελτίωσης τόσο σε επιμέρους βασικούς δείκτες όσο και σε επιμέρους μετοχές, ενώ η προσοχή κατά τη σημερινή συνεδρίαση θα είναι κυρίως στραμμένη στις πολύ σημαντικές μακροπρόθεσμες αντιστάσεις του δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το χθεσινό κλείσιμο (781,27 μονάδες, υψηλό χθεσινής συνεδρίασης 789,24 μονάδες), στις 790 – 795 μονάδες.

Θυμίζουμε ότι σε περίπτωση διάσπασης αυτών των επιπέδων (θα είναι μια δύσκολη διαδικασία), με επιβεβαίωση, αναμένεται να ανοίξει ο δρόμος για μια κίνηση πραγματικά σημαντικά υψηλότερα και με επόμενο στόχο τα επίπεδα των 920 – 930 μονάδων (πραγματικά πολύ σημαντικές αντιστάσεις από το μηνιαίο διάγραμμα!!). Να αναφέρουμε ότι η παραπάνω πιθανή διάσπαση των επιπέδων των 790 – 795 μονάδων (εννοούμε πάντα με επιβεβαίωση), θα συμβάλλει και σε μια κίνηση του γενικού δείκτη προς τα επίπεδα των 1.850 – 1.900 μονάδων (επόμενες σημαντικές μακροπρόθεσμες αντιστάσεις). Να τονίσουμε βέβαια σε αυτό το σημείο ότι παρά τις θετικές τεχνικές ενδείξεις που έχουμε αναφέρει και την αισιοδοξία την οποία εκφράζουμε εδώ και αρκετό καιρό για τις εξελίξεις στο μέτωπο των της οικονομίας, στην παρούσα φάση εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι μια κίνηση της αγοράς στα τρέχοντα επίπεδα ή και μια μικρή τεχνική διόρθωση είναι πάρα πολύ πιθανή (έτσι ώστε να εκτονωθούν και τα υπεραγορασμένα επίπεδα σε επιμέρους δείκτες και μετοχές). Θυμίζουμε ότι στην περίπτωση των όποιων προβλημάτων, είναι πολύ σημαντικό ο ΓΔ να παραμείνει υψηλότερα των 1.635 μονάδων (πολύ σημαντική μακροπρόθεσμη υποστήριξη, δοκιμάστηκε επιτυχώς προχθές), ενώ όσο αυτό συμβαίνει το θετικό σενάριο για τις επόμενες εβδομάδες, χτίζει συνεχώς μεγαλύτερες βάσεις.
Τέλος, όσον αφορά τον τραπεζικό δείκτη θυμίζουμε την ύπαρξη του ΑΚΜΟ 200 ημερών στα επίπεδα των 1.540 - 1.545 μονάδων (πολύ σημαντικές αντιστάσεις).
FTSE/ASE 40
Θετική η τεχνική εικόνα και του δείκτη της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, με την προσοχή να στρέφεται στα επίπεδα των 1.710 – 1.720 μονάδων, όπου και βρίσκεται ο κινητός μέσος των 200 ημερών. Να αναφέρουμε ότι από τη διάσπαση αυτών των επιπέδων (θα είναι μια δύσκολη διαδικασία) συνδέεται η περαιτέρω βελτίωση της τεχνικής εικόνα, ενώ σε περίπτωση που αυτό συμβεί αναμένουμε κίνηση προς τις επόμενες σημαντικές αντιστάσεις στα επίπεδα των 1.800 – 1.810 μονάδων (επόμενη σημαντική μακροπρόθεσμη αντίσταση). Από την άλλη πλευρά στην περίπτωση πιέσεων, κατά τις επόμενες συνεδριάσεις δεν ανησυχούμε καθόλου όσο ο δείκτης παραμένει υψηλότερα των 1.600 – 1.590 μονάδων (σημαντικές μακροπρόθεσμες υποστηρίξεις). FTSE/ASE 80
Πολύ καλή η τεχνικής εικόνα (κυρίως ημερήσιο διάγραμμα) και για το δείκτη της μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/ASE 80, ενώ η προσοχή είναι πλέον στραμμένη στη μεγάλη μάχη του δείκτη με τις πραγματικά πολύ σημαντικές μακροπρόθεσμες αντιστάσεις στα επίπεδα των 805 μονάδων (επίπεδα χθεσινού κλεισίματος), ενώ διάσπαση αυτών (θα είναι μια δύσκολη διαδικασία) θα ανοίξει το δρόμο για κίνηση σημαντικά υψηλότερα και προς τα επίπεδα των 350 μονάδων (μια από τις πλέον σημαντικές αντιστάσεις του διαγράμματος). Από την άλλη πλευρά είναι κρίσιμο ο δείκτης, σε περίπτωση πιέσεων, να μείνει υψηλότερα των 290 – 288 μονάδων (ΑΚΜΟ 200).
Ανασκόπηση Αγορών…
Wall Street
Συνεχίστηκε και χθές το καλό κλίμα στη Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να τελειώνουν τη συνεδρίαση με κέρδη και το Dow Jones Industrials να κινείται ανοδικά για 7η συνεχόμενη συνεδρίαση. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στο καλό σημερινό κλίμα συνέβαλε η ανακοίνωση καλύτερων του αναμενομένου πωλήσεων από τη McDonalds.
Συγκεκριμένα, η McDonalds ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεων του Ιανουαρίου κατά 5,3% έναντι αύξησης 2,5% που περίμεναν οι αναλυτές, κυρίως λόγω της πολύ καλύτερης εικόνας των πωλήσεων στην Ευρώπη (+7%). Την ίδια ώρα στο επίκεντρο της προσοχής ήταν φυσικά και η ανακοίνωση της αύξησης των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης (στο 6,06% από 5,81%) από την Κινεζική Κεντρική Τράπεζα, στα πλαίσια στης συνεχής προσπάθειας αντιμετώπισης των πληθωριστικών πιέσεων, αλλά και οι δηλώσεις στελεχών της FED, τα οποία εμφανίστηκαν αρνητικά στο ενδεχόμενο συνέχισης της πολιτικής της αγοράς ομολόγων από τη FED.
Στα στατιστικά της χθεσινής συνεδρίασης, ο S&P 500 έκλεισε στις 1.324,57 μονάδες, +0,42%, ενώ επίσης με άνοδο (έβδομη συνεχόμενη) 0,59% και ο Dow Jones Industrials, στις 12.233,20 μονάδες. Τέλος, επίσης με κέρδη 0,47% ο δείκτης του τεχνολογικού κλάδου, Nasdaq Composite, στις 2.797,05 μονάδες.
Ασιατικές Αγορές
Πτωτικές τάσεις καταγράφονται στην πλειοψηφία των Ασιατικών αγορών κατά τη σημερινή συνεδρίαση, με την προσοχή να είναι στραμμένη στην Κίνα, μετά την ανακοίνωση της αύξησης των επιτοκίων κατά 25μονάδες βάσης (στο 6,06%). Να αναφέρουμε ότι μεγαλύτερες απώλειες σημειώνονται στις εταιρείες οι οποίες συνδέονται με την Κίνα, ενώ διατυπώνεται προβληματισμός από τους οικονομολόγους ότι πιθανές νέες αυξήσεις επιτοκίων από την Κίνα, κατά τους επόμενους μήνες, θα μπορούσαν πλέον να θέσουν σε μεγάλο κίνδυνο την ανάπτυξη στην Κίνα και την παγκόσμια οικονομία.
Στα στατιστικά των Ασιατικών αγορών, ο Πανασιατικός δείκτης MSCI Asia Pacific σημειώνει πτώση της τάξης του 0,80% στις 138,76 μονάδες, με αναλογία 2 ανοδικές μετοχές για κάθε 3 πτωτικές. Στους επιμέρους δείκτες, με μικρή πτώση 0,19% ο Nikkei στην Ιαπωνία, στις 10.615,80 μονάδες, ενώ με απώλειες 0,64% ο Hang Seng στο Hong Kong, στις 23.333,60 μονάδες. Στα της Κίνας, έχουμε απώλειες για τους βασικούς δείκτες, με το Shanghai Composite στις 2.774,56 μονάδες (-0,87%) και το δείκτη CSI 300 στις 3.044,32 μονάδες, -1,07%. Στις υπόλοιπες αγορές, με πτώση 1,15% στην Ταιβάν, ενώ κόντρα στο ρεύμα με μικρά κέρδη 0,29% o ASX 200 στην Αυστραλία, στις 4.904,80 μονάδες. Όσον αφορά τη Σιγκαπούρη έχουμε πτώση 1,07% για το βασικό δείκτη, ενώ επίσης με απώλειες η αγορά της Νότιας Κορέας (-1,12%). Τέλος, με οριακά κέρδη 0,09% η αγορά της Ινδίας.
Αναφορικά με το σημερινό οικονομικό ημερολόγιο έχουμε τα ακόλουθα:
Η ανακοίνωση του εμπορικού ισοζυγίου στη Γερμανία για το μήνα Δεκέμβριο (09:00 ώρα Ελλάδος, αναμένεται πλεόνασμα της τάξης των 12δις ευρώ από πλεόνασμα 11,8δις ευρώ τον προηγούμενο μήνα – Επίδραση στις Αγορές – Μέτρια).Η ανακοίνωση του εμπορικού ισοζυγίου στη Βρετανία για το μήνα Δεκέμβριο (11:30 ώρα Ελλάδος, αναμένεται έλλειμμα της τάξης των 8,6δις από έλλειμμα 8,7δις ευρώ τον προηγούμενο μήνα – Επίδραση στις Αγορές (GBP) – Σημαντική).Η ανακοίνωση των πρακτικών της ομιλίας του προέδρου της FED (17:00 ώρα Ελλάδος – Επίδραση στις Αγορές – Μέτρια προς Σημαντική).Η ανακοίνωση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ (17:30 ώρα Ελλάδος, αναμένεται αύξηση αυτών κατά 2,2εκ βαρέλια, έναντι αύξησης 2,6εκ βαρελιών την προηγούμενη εβδομάδα – Επίδραση στις Αγορές – Μέτρια προς Σημαντική).

http://www.greekfinanceforum.com/
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...