Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Αγοράζει ελληνικά ομόλογα η μονάδα της Prudential, M&G Investments

Σε ελληνικά κρατικά ομόλογα συνδεδεμένα με τον πληθωρισμό ποντάρει η M&G Investments, μονάδα της Prudential με 300 δισ. δολάρια υπό διαχείριση. 
 
Η επενδυτική εταιρεία εκτιμά ότι ακόμα και με την αναδιοργάνωση των πληρωμών της Ελλάδας, τα ομόλογα αυτά θα της δώσουν κέρδη.

«Αγοράσαμε κάποια ελληνικά ομόλογα συνδεδεμένα με τον πληθωρισμό», είπε ο διαχειριστής της εταιρείας Jim Leaviss, μιλώντας στο Bloomberg. Αν και εκτίμησε ότι τα ομόλογα αυτά θα υποστούν haircut σε κάποια στιγμή, πρόσθεσε ότι αυτό έχει μάλλον προεξοφληθεί στα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

«Το ευρωπαϊκό project είναι ένα πολύ ισχυρό όνειρο για να εγκαταλειφθεί στο πρώτο σημάδι προβλήματος και αυτό σημαίνει ότι θα τα καταφέρουν, πιθανώς με εκτεταμένη χρήση του European Financial Stability Facility», εκτίμησε ο Leaviss για την κρίση.

«Αυτό δεν αποκλείει εντελώς τον κίνδυνο haircuts ή αναδιάρθρωσης σε μέρη όπως η Ελλάδα και η Ιρλανδία, που είναι οι δύο χώρες που βρίσκονται στη χειρότερη κατάσταση. Πιστεύω ότι είναι καλές οι πιθανότητες κάτι τέτοιου», είπε
isotimia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...