Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Ανασφάλιστα και «παροπλισμένα» αυτοκίνητα «βούλιαξαν» την ασφαλιστική αγορά

Σχεδόν δύο εκατομμύρια αυτοκίνητα από το 2009 μέχρι και το 2013 έχασε η ασφαλιστική βιομηχανία στην Ελλάδα η οποία παρουσίασε κάθετη πτώση στην παραγωγή ασφαλίστρων, μια και ο κλάδος του αυτοκινήτου είναι κινητήριος μοχλός της.


Από τα τελευταία στοιχεία τόσο για τον αριθμό των αυτοκινήτων που τέθηκαν σε ακινησία από τους ιδιοκτήτες τους ( κατάθεση αδειών κυκλοφορίας) όσο και από τον αριθμό των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν χωρίς ασφάλιση , προκύπτουν και οι λόγοι για τις σημαντικές απώλειες που παρουσιάζει η ασφαλιστική βιομηχανία.


Όπως ανέφερε πρόσφατα ο πρόεδρος της Ένωσης των Ασφαλιστικών Εταιριών το τίμημα για τις ασφαλιστικές από την κρίση ήταν 2 δισ. ευρώ Ενώ το 2009 οι ασφαλιστικές κατέγραφαν ιστορικό ρεκόρ σε παραγωγή ασφαλίστρων κοντά στα 5,5 δισ. ευρώ, το νούμερο έπεσε το 2013 στα 3,5 δισ. ευρώ.

Τώρα σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών στη Βουλή, προχθές , στα 1.143.034 έφτασαν τα αυτοκίνητα που τέθηκαν σε ακινησία κατά την περίοδο 2009-2013. Και από αυτά έκαναν άρση ακινησίας μόνο τα 438.842.
Ως προς τον αριθμό των ανασφάλιστων, όπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος της επιτροπής αυτοκινήτου της ΕΑΕΕ , φέρεται από τις διασταυρώσεις στοιχείων της Ένωσης των εταιριών και του υπουργείου οικονομικών να είναι περί τις 730.000.

Τα νούμερα αυτά είναι ενδεικτικά για την συρρίκνωση που παρουσιάζει ο ασφαλιστικός κλάδος, που μπορεί να μην έπληξε κύρια τις μεγάλες εταιρίες αλλά γενικότερα την οικονομία και την αγορά.
Κι αυτό γιατί μπορεί να περιορίστηκε το κόστος της ασφάλισης από τις μειώσεις στα ασφάλιστρα και να περιορίστηκαν οι κίνδυνοι για τις εταιρίες, όπως λιγότερα ατυχήματα , ορθολογικές αποζημιώσεις , αλλά ένα μεγάλο κομμάτι ανθρώπων που εργαζόταν στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση εγκατέλειψε και προστέθηκε στους ανέργους , ενώ τουλάχιστον 5 ασφαλιστικές εταιρίες έβαλαν λουκέτο και χάθηκαν εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

asfalisinet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...