Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Στην βουλή η απόγνωση των επαγγελματιών, λόγω των ασαφειών των φορολογικών νόμων και των εξοντωτικών προστίμων

Την απόγνωση των επαγγελματιών, λόγω των ασαφειών των φορολογικών νόμων και των εξοντωτικών προστίμων, έθεσε με πρόσφατη κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο βουλευτής Νομού Ηρακλείου  του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης. 


Στην παρέμβαση του ο βουλευτής επισημαίνει ότι παρά τα όσα υποστηρίζει ο Υπουργός Οικονομικών, ο Έλληνας πολίτης υπερφορολογείται μέσω ασαφών φοροεισπρακτικών νόμων, οι οποίοι εφαρμόζονται ελέω μνημονίου και προκαλούν  χάος, καθώς, εφοριακοί, λογιστές και φορολογούμενοι πολίτες προσπαθούν, ματαίως, να ερμηνεύσουν τις διατάξεις τους. «Είναι άγνωστο τι ακριβώς ισχύει για το φόρο υπεραξίας ακινήτων, αποδείξεις, ΕΝΦΙΑ, αγρότες και φόρο μισθωτών υπηρεσιών», τονίζει ο βουλευτής.   


Στην συνέχεια της ερώτησης του ο κ. Μιχελογιαννάκης, αναδεικνύει την προχειρότητα που διέπει την δημιουργία των φοροεισπρακτικών νόμων, κάνοντας λόγο τόσο για τις 1.100 εγκύκλιους που εκδόθηκαν για  να ερμηνευτούν οι νόμοι όσο και στο γεγονός ότι τα κείμενα των τελευταίων φορολογικών νομοσχεδίων συντάχθηκαν στα αγγλικά και εξαιτίας της κακής μετάφρασης του κειμένου, εισήχθησαν στην νομοθεσία ορολογίες, οι οποίες είναι άγνωστες ακόμα στους εφοριακούς και στους λογιστές.

Τέλος ο βουλευτής  ερωτά τον Υπουργό, πρώτον αν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου η μείωση των εξοντωτικών προστίμων, δεύτερον, για ποιο λόγο δεν υιοθετούνται οι απλοί και κατανοητοί τρόποι φορολόγησης, όπως αυτοί προτείνονται  στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης, από  τους φορείς διαφόρων κλάδων, τρίτον, αν η τόση προχειρότητα δεν οφείλεται στην «βιομηχανοποίηση» έκδοσης των νόμων,  μήπως υποκρύπτεται σκοπιμότητα και τέταρτον,

 πότε επιτέλους  θα γίνει σαφές τι ακριβώς θα ακολουθηθεί για την υπερφορολόγηση των Ελλήνων εφόσον αυτή δεσπόζει ως μνημονιακή πρακτική. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...