Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Φ. Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ) - Δυσβάσταχτη η κατάσταση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Τα φορολογικά πρόστιμα τινάζουν στον αέρα όσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν απομείνει, τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ


Η κατάσταση στον χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι δυσβάσταχτη τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κουβέλης, μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ).


Όπως επισήμανε ο κ. Κουβέλης, περισσότερο από ένα εκατομμύριο ασφαλισμένοι, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, βρίσκονται έξω από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις και ζήτησε να κεφαλαιοποιηθούν οι οφειλές και να αφεθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες να επιλέγουν την ασφαλιστική κάλυψή τους.

Αναφερόμενος στα φορολογικά πρόστιμα τα χαρακτήρισε απαράδεκτα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι τινάζουν στον αέρα όσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν απομείνει.
Παράλληλα, επισήμανε ότι πρέπει να χρηματοδοτηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τόνίζοντας ότι οι τράπεζες πρέπει να ανοίξουν τις στρόφιγγες «και να χρηματοδοτήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση, η οποία είναι και η μόνη που μπορεί να περιορίσει την καλπάζουσα ανεργία» .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...