Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

CS: Βλέπει τέλος στο ράλι του χρυσού το 2014


O χρυσός πραγματοποιεί μια εντυπωσιακή εκκίνηση το 2014 σκαρφαλώνοντας σε υψηλό τριών μηνών την Τρίτη, αλλά ο επικεφαλής της  Credit Suisse για τα πολύτιμα μέταλλα συστήνει στους επενδυτές να είναι επιφυλακτικοί.




Όπως δήλωσε στο CNBC μόλις η οικονομία περάσει την πρόσφατη κάμψη, ο χρυσός μπορεί να ξαναπέσει μέσα στο 2014 προς τα $1.000.


"Οι ροές των fund που έχουμε δει μέχρι τώρα φέτος είναι περισσότερο κλείσιμο short θέσεων παρά εισροή νέων χρημάτων" σημείωσε ο Tom Kendall.

"Δεν θα μου προξενούσε έκπληξη αν ο χρυσός αυξανόταν λίγο πάνω από τα $1.300 στις επόμενες συνεδριάσεις, αλλά πιστεύω ότι το momentum που παρατηρούμε πιθανότατα θα εξαντληθεί στο κοντινό μέλλον" πρόσθεσε.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα για το πολύτιμο μέταλλο.

"Πιστεύω ότι είναι ρεαλιστικό να υποθέσουμε ότι ο χρυσός θα περάσει ένα τεστ στο επίπεδο των $1.000 κάποια στιγμή μέσα στο χρόνο" ανέφερε ο κ. Kendall. "Tώρα θα πρέπει να περάσουμε για τα καλά στο δεύτερο μισό του έτους, ενδεχομένως λίγο πριν το τέλος του Q4, για να δούμε τον χρυσό να υποχωρεί σε αυτήν την περιοχή. Αλλά αυτό δεν είναι εκτός πραγματικότητας, ειδικά μόλις περάσουμε αυτή την μικρή κάμψη στην οικονομία των ΗΠΑ και δούμε τα επιτόκια να ανεβαίνουν" τόνισε.

euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...