Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Επενδύσεις και αποκρατικοποιήσεις επί τάπητος στις επαφές του Ν. Μηταράκη στην Κίνα

Μνημόνιο συνεργασίας με την NDRC


Μνημόνιο με τον αντιπρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης (NDRC) κ. Ζhang Xiaogiang, υπέγραψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης, στο Πεκίνο όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, για τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού μεταξύ των δυο φορέων με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα των επενδύσεων.


Παράλληλα, στην διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους τομείς των αποκρατικοποιήσεων, της προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων στη χώρα μας, την απευθείας αεροπορική σύνδεση των δύο χωρών και τη συμμετοχή στο Ελληνικό Επενδυτικό ταμείο.
Με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας ο υφυπουργός προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Με τη δημιουργία του μηχανισμού αυτού στοχεύουμε στη μετουσίωση του σημαντικού επενδυτικού ενδιαφέροντος των κινεζικών επιχειρήσεων για τη χώρα μας σε πράξη. Πιστεύω ότι με τον τρόπο αυτό η νέα εποχή στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών που εγκαινιάστηκε με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά στην Κίνα θα αποφέρει απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα. Οι ευκαιρίες που δημιουργούνται τόσο για τις κινεζικές επιχειρήσεις που αντιλαμβάνονται τη χώρα μας ως βασική πύλη εισόδου στην Ευρώπη, όσο και για τις ελληνικές που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην τεράστια αυτή αγορά, είναι πραγματικά μοναδικές.»

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...