Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Αίτηση πτώχευσης κατά της Βιοτέρ από προμηθευτή

Την υποβολή αίτησης πτώχευσης κατά της Βιοτέρ από προμηθευτή της, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία, κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.


Η εταιρεία διευκρινίζει στην ανακοίνωσή της πως η αίτηση συζητήθηκε την 5.2.2014 και η απόφαση θα εκδοθεί τους επόμενους μήνες (σε κάποιο χρονικό σημείο μέχρι, το αργότερο, τον Οκτώβριο του 2014)


Όπως σημειώνει, η αίτηση ασκήθηκε στη συγκεκριμένη περίπτωση, ως υποκατάστατο ατομικής δίωξης, κάτι που απαγορεύουν ο Πτωχευτικός Κώδικας και το εφαρμοζόμενο στη συγκεκριμένη περίπτωση άρθρο 281 του Αστικού Κώδικα.

Η Βιοτέρ τονίζει επίσης πως δεν συντρέχουν οι ουσιαστικές προϋποθέσεις αφερεγγυότητας της εταιρείας και μάλιστα αυτή της παύσης των πληρωμών της. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η εταιρεία είναι από τις ελάχιστες στον τεχνικό τομέα που εξασφαλίζει διαχρονικά φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, αποπληρώνοντας μάλιστα για το σκοπό αυτό, υποχρεώσεις προς το Δημόσιο που δεν της “ανήκουν” λόγω της αφερεγγυότητας κοινοπρακτούντων εταίρων της. Τα αποτελέσματα στα βασικά οικονομικά μεγέθη του Ομίλου είναι αρνητικά, κάτι που οφείλεται κυρίως στην αφερεγγυότητα του Ελληνικού Δημοσίου και φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα».

Η εταιρεία σημειώνει πως βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες για την εκπόνηση οριστικού σχεδίου εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης του δανεισμού της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...