Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Αποζημίωση 350.000 ευρώ σε εταιρεία από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για καθυστέρηση

«Ακριβά» καλείται να πληρώσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού την καθυστέρηση εξέτασης μίας υπόθεσης. Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών επιδίκασε στην εταιρεία Φλωρά αποζημίωση 350.000 ευρώ από την Επιτροπή ανταγωνισμού.

Πρωτόδικα η αγωγή είχε απορριφθεί, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής, ενώ το Εφετείο δέχθηκε ότι από τη φερόμενη καθυστέρηση «δεν αποδείχθηκε η επέλευση υλικής ζημίας στην ενάγουσα εταιρία, δέχθηκε εν μέρει την αγωγή ως προς το σκέλος της χρηματικής αποζημίωσης και επιδίκασε ηθική βλάβη».

Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ανταγωνισμού χαρακτήρισε εξωφρενικό το ποσό καθώς, όπως επεσήμανε, οι αποζημιώσεις για ψυχική οδύνη από θάνατο προσώπου είναι 60.000-130.000 ευρώ. Ακόμη επεσήμανε πως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για καθυστέρηση της έκδοσης των αποφάσεων επιδικάζει 10.000 ευρώ και το Συμβούλιο της Επικρατείας υπολογίζει περίπου 500 ανά μήνα αναμονής. Για αυτό η Επιτροπή προτίθεται να προσφύγει στο ΣτΕ κατά της απόφασης του Εφετείου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...