Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

H ίδρυση κέντρου είσπραξης ασφαλιστικών οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.) στο Ι.Κ.Α. ΕΤΑΜ

Παρέμβαση του Νίκου Τσολακίδη συντονιστή Ο.Π.Ε. ανάπτυξης, παραγωγής και εμπορίου
Η κυβέρνηση εξακολουθώντας να αντιμετωπίζει με προχειρότητα, ζωτικής σημασίας ζητήματα της Ελληνικής οικονομίας και του επιχειρηματικού κόσμου, συνεχίζει το έργο της ίδρυσης ανεξάρτητων οργανισμών, αρχών και... διευθύνσεων. Σύμφωνα με την προσφιλή της τακτική, ενώ θα έπρεπε να προβαίνει με σοβαρότητα στην επίλυση κάθε σημαντικού προβλήματος, αντί αυτού συστήνει μια αντίστοιχη διεύθυνση ή μια νέα υπηρεσία που υποτίθεται ότι θα <<επιληφθεί>>. Έτσι και τώρα με το πολυνομοσχέδιο που φέρνει στη βουλή για ψήφιση, στο άρθρο 101 προτείνει τη δημιουργία Κέντρου είσπραξης ασφαλιστικών οφειλών, (Κ.Ε.Α.Ο.) διαρθρωμένου με 6 περιφερειακές διευθύνσεις και 11 νέες θέσεις μετακλητών ειδικών συνεργατών.

Η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα είχε επισημάνει από καιρό ότι η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών που η κυβέρνηση προωθούσε δεν μπορούσε να βρει εφαρμογή. Με δεδομένη την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, την ύφεση και την ανυπαρξία δανειακής χρηματοδότησης, είναι ανέφικτο για τους Έλληνες επιχειρηματίες και επαγγελματίες να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις μιας ρύθμισης των καθυστερούμενων οφειλών με την ταυτόχρονη εξυπηρέτηση των τρεχουσών υποχρεώσεων τους προς τους ασφαλιστικούς φορείς.

Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να υιοθετήσει ρεαλιστικές προτάσεις που θα ανακούφιζαν έστω και πρόσκαιρα τον επιχειρηματικό κόσμο και θα συνέβαλαν στην βελτίωση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων, αρέσκεται να ιδρύει νέες υπηρεσίες με αμφίβολα αποτελέσματα και να προσθέτει δομές σε ένα ήδη άρρωστο κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...