Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Θεοχάρης: Στην εφορία για διευκρινίσεις 100 χιλιάδες φορολογούμενοι

Ο γενικός γραμματέας Εσόδων κάλεσε τους πολίτες να δουν την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης ηλεκτρονικά, καθώς η πρώτη δόση λήγει στις 30 Αυγούστου


Για έλεγχο και διευκρινίσεις για τις φορολογικές τους δηλώσεις θα κληθούν να μεταβούν εντός της εβδομάδας στις κατά τόπους εφορίες 100 χιλιάδες φορολογούμενοι.

Αυτό δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, ενώ πρόσθεσε ότι θα ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά όσοι έχουν επιστροφή. Παράλληλα έκανε γνωστό ότι ακόμη 300 χιλιάδες φορολογικές δηλώσεις ελέγχθηκαν χθες, Κυριακή, τονίζοντας ότι θα γίνει ακόμη μια εκκαθάριση στο τέλος του μήνα.

Ο κ. Θεοχάρης κάλεσε όσους πολίτες έχουν την δυνατότητα να δουν την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης ηλεκτρονικά να το πράξουν, καθώς η πρώτη δόση λήγει στις 30 Αυγούστου.

Διευκρίνισε ότι τρεις δόσεις απολαμβάνουν οι φορολογούμενοι που η δήλωσή τους ελέγχθηκε τον Ιούλιο, ενώ 2 δόσεις όσων η δήλωση ελέγχθηκε τον Αύγουστο και όσοι εκκαθαριστούν τώρα. Σημείωσε ακόμη ότι το σύστημα θα είναι ανοιχτό για όλους μετά τις 30 του μήνα, αλλά οι δηλώσεις που θα εκκαθαρίζονται θα είναι εκπρόθεσμες.

Ο κ. Θεοχάρης διευκρίνισε ότι ενώ την προηγούμενη χρονιά ελέγχονταν επιστροφές άνω των 1.500 ευρώ, φέτος θα ελέγχονται όσες περιπτώσεις έχουν ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...