Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Μικρό καλάθι κρατά η Deutsche Bank για τις αποκρατικοποιήσεις στην Ελλάδα

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές του γερμανικού επενδυτικού οίκου, οι αρχικοί στόχοι της Ελλάδας για τα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων ήταν ιδιαίτερα φιλόδοξοι


Δύσκολο χαρακτηρίζει το έργο των αποκρατικοποιήσεων στην Ελλάδα η Deutsche Bank, με χθεσινή έκθεσή της, που δημοσιεύεται έπειτα και από την παραίτηση του Στ. Σταυρίδη από το ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές του γερμανικού επενδυτικού οίκου, οι αρχικοί στόχοι της Ελλάδας για τα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων ήταν ιδιαίτερα φιλόδοξοι, καθώς σε πρώτη φάση τέθηκαν στο 1 δισ. ευρώ το χρόνο και μετά, τον Ιούλιο του 2011 η Αθήνα συμφώνησε να πουλήσει κρατική περιουσία ύψους 50 δισ. ευρώ έως τα τέλη του 2015 (ποσό ίσο με το 24% του ΑΕΠ του 2011).

«Όμως, τα σχέδια σύντομα αποδείχθηκαν τίποτα περισσότερο από μια άσκηση ματαιότητας, με δεδομένη τη βαθιά ύφεση στην Ελλάδα και τις ευρείες αμφιβολίες των ξένων επενδυτών για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη», σημειώνει η Deutsche Bank.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...