Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

“Παράθυρο” από Βερολίνο για να αφαιρεθούν τα 50 δισ. των τραπεζών από το χρέος

Εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ δεν απέκλεισε να περάσουν τα ποσά της ανακεφαλαιοποίησης στον ESM - Πώς σχολίασε την εκτίμηση Στουρνάρα ότι το τρίτο πακέτο διάσωσης θα είναι 10 δισ. ευρώ


Ανοικτό άφησε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών  το ενδεχόμενο να περάσουν τα 50 δισ. ευρώ που δόθηκαν για την ανακεφαλαιοποίση των ελληνικών τραπεζών στον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης, ώστε να μην επιβαρύνουν πια το ελληνικό χρέος.

Κατά τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Martin Kotthaus δεν απέρριψε τη σχετική πρόταση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, αλλά είπε ότι αυτή συζητείται ακόμη στις Βρυξέλλες.

Σε ό,τι αφορά, πάντως, τις δηλώσεις του Γ. Στουρνάρα ότι το τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας θα κυμαίνεται κοντά στα 10 δισ. ευρώ, ο Kotthaus είπε: “Δεν είμαι ψυχολόγος και ούτε εκπρόσωπος τύπου άλλων υπουργών”, όταν ερωτήθηκε για τα κίνητρα των δηλώσεων αυτών.

Και  τόνισε ότι μέχρι τώρα η τρόικα διαβεβαιώνει ότι η χρηματοδότηση του τρέχοντος προγράμματος είναι εξασφαλισμένη, προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει αν ο κ. Στουρνάρας είχε υπόψη του το τι θα προκύψει τους επόμενους μήνες. Και συμπλήρωσε με νόημα, ότι και σε αυτήν την περίπτωση, αρμόδια να ελέγξει είναι η τρόικα.

Κατά τα λοιπά ισχύει αυτό που έχει συμφωνηθεί, πρόσθεσε ο κ. Kotthaus, ότι, δηλαδή, μόλις το δεύτερο εξάμηνο του 2014 θα εξετασθούν και θα δοθούν απαντήσεις για πιθανές ανάγκες της Ελλάδας.

Πηγή: newmoney.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...