Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Το 10% των πρατηριούχων δεν έχει εγκαταστήσει σύστημα εισροών-εκροών

Πρόκειται για 1.124 πρατήρια από τα 1.250 που λειτουργούν σε όλη τη χώρα - Από την Τετάρτη ξεκινούν οι έλεγχοι - Θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας όσων δεν έχουν συμμορφωθεί


Μόλις λίγες ώρες απομένουν πριν εκπνεύσει η προθεσμία που έχει δώσει το υπουργείο Ανάπτυξης στους πρατηριούχους, προκειμένου να εγκαταστήσουν τα ειδικά συστήματα εισροών-εκροών, που αναμένεται να βοηθήσουν στην πάταξη της φοροδιαφυγής και της λαθρεμπορίας καυσίμων, και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 10% των πρατηριούχων δεν τα έχει προμηθευτεί.

Όπως προέκυψε από τη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς με τους εκπροσώπους των βενζινοπωλών, το σύστημα έχουν εγκαταστήσει 1.124 από τα περίπου 1.250 πρατήρια.

Τα ίδια στοιχεία δείχνουν επίσης, ότι το σύνολο, σχεδόν, των πρατηριούχων (1.100) έχει υποβάλλει τεχνικό δελτίο στην «Κοινωνία της Πληροφορίας», προκειμένου να επιδοτηθεί για το κόστος εγκατάστασης του συστήματος.

Από την Τετάρτη, όπως επισημαίνει το υπουργείο, θα ξεκινήσουν οι έλεγχοι για να διαπιστωθεί ποια πρατήρια έχουν εγκαταστήσει το σύστημα, και για όσα δεν έχουν συμμορφωθεί θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας τους.

«Με την εγκατάσταση των συστημάτων εισροών - εκροών, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και της λαθρεμπορίας καυσίμων. Αύριο ολοκληρώνεται η πρώτη φάση, με την εγκατάσταση των συστημάτων στα πρατήρια της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια δύσκολη προσπάθεια, που ολοκληρώνεται χάρη στη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων στην αγορά των καυσίμων, πρατηριούχων και εταιρειών», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Σκορδάς και επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση για την εγκατάσταση του συστύματος.

«Όσοι δεν πήραν στα σοβαρά την αποφασιστικότητα της Πολιτείας, θα βρεθούν από την Τετάρτη ενώπιον των συνεπειών του νόμου», προειδοποίησε.

Υπενθυμίζει ότι αύριο Τρίτη 27/8 εκπνέει η προθεσμία  που είχε τεθεί στα πρατήρια της Αττικής και της Θεσσαλονίκης να εγκαταστήσουν συστήματα εισροών- εκροών και από την Τετάρτη 28/8 ξεκινούν οι σχετικοί έλεγχοι σε πρατήρια. Προβλεπόμενη κύρωση για τους παραβάτες είναι η αφαίρεση της αδείας λειτουργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...