Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Κατασχετήρια και από ΙΚΑ

Νέα ψυχρολουσία τύπου ΟΑΕΕ περιμένει 500.000 επιχειρήσεις που έχουν χρέη ύψους 8 δισ. ευρώ προς το ΙΚΑ, καθώς οι υπηρεσίες του Ιδρύματος ετοιμάζουν πυρετωδώς κατασχετήρια για χρέη από 10.000 ευρώ και άνω, τα οποία θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται από τον Σεπτέμβριο.

Η διοίκηση του Ιδρύματος βρίσκει αποτελεσματικό το μέτρο του ΟΑΕΕ και εκτιμά ότι με το νέο καθεστώς ρυθμίσεων θα εισπραχθούν 3 δισ. ευρώ, από τις συνολικές οφειλές, καθώς η διεκδίκηση των οφειλών θα γίνεται μέσα σε ένα μήνα από τη βεβαίωσή τους.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στα δυο μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ και ΟΑΕΕ) η ανταπόκριση στις νέες ρυθμίσεις είσπραξης των εισφορών είναι πολύ χαμηλή έως μηδαμινή, καθώς και στα δυο Ταμεία οι αιτήσεις για τακτοποίηση χρεών δεν ξεπερνούν τις 7.200.

Την ίδια στιγμή έντονες είναι οι αντιδράσεις των επαγγελματιών και των βιοτεχνών και χθες το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων κατά την περίοδο των εγκαινίων της ΔΕΘ και πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων στις 16/9/2013 με αντίστοιχες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Ελλάδα.

Η ΓΣΕΒΕΕ καταγγέλλει ότι η πραγματική εισφοροαδυναμία στην οποία βρίσκονται 370.000 και πλέον μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μην μπορώντας να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις ασφάλισης στον ΟΑΕΕ, δεν γίνεται αντιληπτή ούτε από τον υπουργό Εργασίας ούτε από τη διοικητή του ΟΑΕΕ.

Με τη δημιουργία του Κέντρου Είσπραξης και την αναγκαστική είσπραξη των ασφαλιστικών οφειλών μέσω διαδικασιών άμεσης κατάσχεσης των περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες ως κοινούς εγκληματίες του ποινικού δίκαιου, χωρίς παράλληλα να λύνει το ταμειακό αδιέξοδο του οργανισμού.

Α. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ /enetgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...