Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Υψηλής προτεραιότητας η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Κύπρου - Ισραήλ

Με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εκπόνηση όλων των σχετικών μελετών για την υλοποίηση του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης του Ισραήλ με την Κύπρο και την Κρήτη και στη συνέχεια της Κρήτης με το Σύστημα της Ηπειρωτικής Ελλάδας εργάζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και ο αρμόδιος Διαχειριστής Μεταφοράς του Ελληνικού Συστήματος (ΑΔΜΗΕ).

Αυτό διαμήνυσε με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΔΕΗ Quantum Energy Limited Νάσο Κτωρίδη, που έχει αναλάβει επικεφαλής του διεθνούς consurtium, ο υπουργός Γιάννης Μανιάτης, διαβεβαιώνοντάς τον για την υψηλή προτεραιότητα που έχει για την ελληνική πλευρά το έργο.

Σχετικά με το συνολικό έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης «EuroAsia Interconnector», κόστους 3,5 δισ. ευρώ, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε 36 μήνες από την ημερομηνία έναρξής του, η ελληνική πλευρά θα παρέχει κάθε δυνατή τεχνική βοήθεια όπως και μέχρι σήμερα, τόσο μέσω του ΑΔΜΗΕ, όσο και μέσω του Regional Group «Continental South East» του ENTSO-E, στο οποίο ο ΑΔΜΗΕ έχει συντονιστικό ρόλο.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...