Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης ξενοικιάζει ακίνητα για να μειώσει τις δαπάνες του

Θα αποδεσμεύσει 19 από τα 21 μισθωμένα ακίνητα και θα αξιοποιήσει τα 36 ιδιόκτητα ακίνητά του 


Σε μείωση δαπανών μέσω της άμεσης αποδέσμευσης μισθωμένων ακινήτων και της ταυτόχρονης αξιοποίησης ιδιόκτητων ακινήτων προχωρά το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης.

Ξενοικιάζοντας 19 από τα 21 συνολικά ακίνητα για τα οποία πληρώνει ενοίκιο και αξιοποιώντας τα 36 ακίνητα ιδιοκτησίας του, το ταμείο εκτιμάται ότι θα εξοικονομήσει περίπου 500.000 ευρώ σε ετήσια βάση.

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Το ΕΤΕΑ θα διατηρήσει μόνο δύο μισθωμένα ακίνητα (κτίρια στην οδό Μάρνης), για τα οποία, όμως, θα επιδιώξει τη μείωση του ενοικίου τους τουλάχιστον κατά 50%, καθώς η τωρινή τιμή ενοικίασης είναι 14 ευρώ/τμ όταν η αντικειμενική τιμή ενοικίασης στη περιοχή δεν υπερβαίνει τα 6 ευρώ/τμ.

Από τα 36 ιδιόκτητα ακίνητα του ταμείου, δέκα χρησιμοποιούνταν για στέγαση προσωπικού ενώ τα υπόλοιπα 26, μέχρι τώρα, χρησιμοποιούνταν σαν αποθηκευτικός χώρος αρχείων και εγγράφων των ενοποιημένων τομέων. Πλέον, η στέγαση των υπηρεσιών του ταμείου καθώς και η αποθήκευση όλων των αρχείων θα συγκεντρωθούν σε τρία ακίνητα και όλα τα υπόλοιπα ιδιόκτητα κτίρια θα απελευθερωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...