Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Τα έξοδα του ΤΧΣ ζητά από τον Στουρνάρα ο Κωνσταντινόπουλος

Αίτηση κατάθεσης εγγράφων για τα λειτουργικά έξοδα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας


Νέα σύννεφα μαζεύονται στις σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, αν και ποτέ ανάμεσα στις δύο πλευρές δεν υπήρξε ιδιαίτερη θέρμη. 

Με ερώτησή του στη βουλή ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος και στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ζητά να μάθει για  όλα τα λειτουργικά έξοδα (διοίκησης, αμοιβές συμβούλων, ελεγκτών και δικηγόρων, μισθοί και αμοιβές του προσωπικού) του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για το έτος 2012.

Όπως αναφέρει ο κ. Κωνσταντινόπουλος, επικαλούμενος την ετήσια οικονομική έκθεση του ΤΧΣ, τα λειτουργικά του έξοδα «ανήλθαν στο ιδιαίτερα υψηλό ποσό των 4,9 εκ. ευρώ. Το εν λόγω ποσό περιλαμβάνει έξοδα προσωπικού ποσού 2 εκ. ευρώ και ποσό 2,9 εκ. ευρώ για γενικά διοικητικά και λειτουργικά έξοδα».

Και επισημαίνει ότι «το ΤΧΣ έχει κληθεί να ενισχύει τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος, στόχος που καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολος εάν το ίδιο δεν μπορεί να εξορθολογίσει τις δαπάνες του»! Ζητεί δε να υπάρξει διαφάνεια και τονίζει ότι «είναι χρέος μας να ελέγχουμε το που καταλήγουν τα χρήματα του ελληνικού λαού  και ιδίως κατά την περίοδο γενικευμένης ύφεσης όπου η εξοικονόμηση πόρων και η εξυγίανση των δομών είναι επιβεβλημένη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...