Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Αποζημίωση 150.000 ευρώ θα πληρώσει ο Βγενόπουλος στον Σηφουνάκη

Ν. Σηφουνάκης

Το ποσό των 150.000 ευρώ ορίστηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών να καταβάλει ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος στο βουλευτή Λέσβου Νίκο Σηφουνάκη ως αποζημίωση.


Ο βουλευτής είχε καταθέσει αγωγή σε βάρος του επιχειρηματία ύστερα από δηλώσεις του στην τηλεόραση. Ο Ανδρ. Βγενόπουλος είχε αφήσει αιχμές για ευθύνες του Ν. Σηφουνάκη στη διαχείριση δωρεάς της Marfin προς το Δήμο Πυθαγορείου Σάμου. 

Σε δηλώσεις του ο Ν. Σηφουνάκης υποστήριξε:

«Πριν τέσσερα σχεδόν χρόνια – τον Μάιο του 2010 - για πρώτη φορά στην τριακονταετή πολιτική μου διαδρομή αναγκάστηκα να προσφύγω στη δικαιοσύνη κατά του κ. Ανδρέα Βγενόπουλου, για όσα ψευδή και συκοφαντικά διέδωσε σε βάρος μου σε τηλεοπτικές εκπομπές (Φάκελοι και Ζούγκλα τον Απρίλιο του 2010) ως τιμητής της πολιτικής ζωής της χώρας.
Είχα επισημάνει δημόσια υπαρκτά θέματα σχετικά με την εξαγορά του ΟΤΕ και της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ και ο κ. Βγενόπουλος χρησιμοποίησε δημόσια ψεύδη ως γεγονότα, συκοφαντώντας με για δήθεν κατάχρηση δωρεάς της Marfin προς το Δήμο Πυθαγορείου Σάμου.
Είχα τότε δηλώσει ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.
Η απόφαση του Δικαστηρίου έρχεται να προστεθεί στις τρεις συνεχόμενες δικαστικές αποφάσεις που δικαίωσαν τον τέως βουλευτή Δ. Τσιρώνη.
Οι δικαστικές έρευνες που διεξάγονται στην Κύπρο και στην Ελλάδα για τον κ. Βγενόπουλο, τη MIG και τη Λαϊκή Τράπεζα (πρώην Marfin Popular Bank) θα ξεκαθαρίσουν ευθύνες και υπαιτίους της χρεοκοπίας της Μεγαλονήσου".
Αντωνία Ξυνού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...