Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Συστάσεις του Συνήγορου του Καταναλωτή προς τις τράπεζες για τα «κόκκινα» δάνεια

Σύσταση προς την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών να παρέμβει προς τα μέλη της ώστε να δέχονται τις αιτήσεις που υποβάλλουν οι δανειολήπτες στις τράπεζες που θέλουν να κάνουν χρήση των ρυθμίσεων για τα κόκκινα δάνεια, απεύθυνε σήμερα, Δευτέρα, ο Συνήγορος του Καταναλωτή.


Η Ανεξάρτητη Αρχή προχώρησε στη σύσταση αυτή καθώς μετά από καταγγελίες που έχει δεχθεί προκύπτει ότι πολλές τράπεζες αρνούνται να παραλάβουν Υπεύθυνες Δηλώσεις του ν. 1599/1986 των δανειοληπτών πελατών τους, στις οποίες αναγράφουν τα απαιτούμενα στοιχεία για την αναστολή του πλειστηριασμού της κύριας κατοικίας τους παρά το γεγονός ότι οι ενδιαφερόμενοι να υπαχθούν στη ρύθμιση έχουν προθεσμία να υποβάλλουν τις σχετικές δηλώσεις έως την 31η Ιανουαρίου 2014, διαφορετικά αίρεται η απαγόρευση των πλειστηριασμών. 


Με δεδομένο αυτό ο Συνήγορος του Καταναλωτή, κ. Ευάγγελος Ζερβέας, απεύθυνε σήμερα σύσταση προς την Ελληνική Ενωση Τραπεζών να παρέμβει άμεσα στα µέλη της, µε την υπόδειξη «να δέχονται αμελλητί τις σχετικές Υπεύθυνες Δηλώσεις και να τηρούν τις διατάξεις του άρθρου 2 του Ν. 4224/2013, προκειμένου οι δανειολήπτες να τυγχάνουν της προστασίας του εν λόγω άρθρου του Νόµου».

Μάλιστα η Ανεξάρτητη Αρχή κοινοποίησε και στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή την σχετική επιστολή , ώστε να προχωρήσει σε έλεγχο για διαπίστωση τυχόν παραβάσεων και την επιβολή κυρώσεων, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...