Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Εκλογές στο β’ εξάμηνο «βλέπει» η JPMorgan

«Πολύ πιθανό να εισέλθει η χώρα σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο»


Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, τέσσερις μήνες πριν από τις προγραμματισμένες εκλογές για την Αυτοδιοίκηση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, απασχολούν ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες και ομίλους του εξωτερικού, που δείχνουν να ανησυχούν από το ενδεχόμενο μιας παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου, που θα συνοδευτεί από πολιτική αστάθεια.


Η JPMorgan δίνει πιθανότητες μεγαλύτερες από 70% για εκλογική αναμέτρηση στη χώρα πριν από το πρώτο τρίμηνο του 2015. Βασικό σενάριό της είναι ότι η εκλογική αναμέτρηση θα διεξαχθεί το τρίτο τρίμηνο ή στις αρχές του τέταρτου τριμήνου του 2014.

«Η Ελλάδα μπορεί να εισέλθει σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, που θα εστιάσει στο μνημόνιο και στις πιθανότητες επιβίωσης της οικονομίας εκτός αυτού», σημειώνεται στην έκθεση.
Κατά τους συντάκτες της, «ο ΣΥΡΙΖΑ, με τα σημερινή δεδομένα, διαφαίνεται ως ο πιθανός νικητής των εκλογών». Μια τέτοια εξέλιξη δημιουργεί αβεβαιότητες όσον αφορά στη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης αλλά και γενικότερες αντιδράσεις, εκτιμούν οι συντάκτες της έκθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...