Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014

Μειώθηκαν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων μειώθηκαν σήμερα, καθώς σταμάτησαν οι πωλήσεις των περιουσιακών στοιχείων μεγαλύτερου κινδύνου, αλλά παραμένουν κοντά στα υψηλά επίπεδα του 2014. 


Η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων, κατά τη διάρκεια των πρωινών συναλλαγών, υποχώρησε 13 μονάδες βάσης στο 8,50%, ενώ χθες είχε φθάσει έως και το 8,90%.


Το σφυροκόπημα των νομισμάτων των αναδυόμενων οικονομιών, το οποίο έπληξε στις τελευταίες συνεδριάσεις τα ελληνικά ομόλογα, χαλάρωσε, καθώς η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας ανακοίνωσε έκτακτη συνεδρίασή της που αναμένεται από πολλούς παράγοντες της αγοράς να οδηγήσει στην αύξηση του επιτοκίου για τη στήριξη της λίρας. Η αγορά, ωστόσο, παραμένει νευρική, καθώς πολλοί είναι απρόθυμοι να αυξήσουν την έκθεσή τους σε ομόλογα με υψηλότερες αποδόσεις, λόγω των επίμονων ανησυχιών ότι η περικοπή της νομισματικής στήριξης από την αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) θα αναζωπύρωνε τις πωλήσεις στις αναδυόμενες αγορές.

Η απόδοση των 10ετών πορτογαλικών τίτλων υποχώρησε κατά 9 μονάδες βάσης στο 5,11%, των αντίστοιχων ιταλικών κατά 5 μονάδες βάσης στο 3,85% και των ισπανικών κατά 4,4 μονάδες βάσης στο 3,72%. Μικρή άνοδο κατά 2,2 μονάδες βάσης στο 1,69% σημείωσε η απόδοση των 10ετών γερμανικών ομολόγων. Η απόδοσή τους θεωρείται ότι θα κινηθεί ανοδικά, λόγω ορισμένων προσδοκιών ότι η Fed μπορεί να διατηρήσει ή να μειώσει αύριο το πρόγραμμά της αγοράς ομολόγων κατά περαιτέρω 10 δισ. ευρώ τον μήνα, παρά την αναταραχή στις αναδυόμενες αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...