Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΔΗΜΑΡ: Καταψήφιση της συμφωνίας με Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης καταψήφισε στην ολομέλεια της Βουλής την κύρωση διμερούς συμφωνίας για την αποφυγή διπλής φορολογίας μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Ελλάδας.


Ο παριστάμενος Υφ. Οικονομικών κ. Μαυραγάνης δεν κατάφερε να άρει τις επιφυλάξεις της Δημοκρατικής Αριστεράς, αποφεύγοντας να υιοθετήσει την πρόταση για ερμηνευτική εγκύκλιο του υπουργείου, σχετικά με θέματα κατοχύρωσης των ελλήνων εργαζομένων στα ΗΑΕ.

Είχε παρατηρηθεί εκ μέρους του βουλευτή, πως σύμφωνα με το άρθρο 14 της συμφωνίας, οι Έλληνες διαμένοντες και επιχειρούντες στα ΗΑΕ, θα φορολογούνταν ως κάτοικοι Ελλάδας, γεγονός που θα οδηγούσε σε συνολική φορολόγηση άνω του 50% και τελικά θα λειτουργούσε αποτρεπτικά για τον επαναπατρισμό των χρημάτων αυτών.Από τη στιγμή που η συμφωνία δεν διασφαλίζει επαρκώς τα συμφέροντα της Ελληνικής πλευράς δεν υπάρχει λόγος υπεράσπισης της κύρωσής της, δήλωσε ο βουλευτής της Εύβοιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...