Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014

Στουρνάρας καλεί Σφακιανάκη για το sms - φάρσα που ταλαιπώρησε χιλιάδες φορολογούμενους

Το υπ. Οικονομικών ζητά τη βοήθεια της ΕΛ.ΑΣ για να εντοπιστεί πώς ξεκίνησε η φάρσα που ταλαιπώρησε χιλιάδες φορολογούμενους


Τη συνδρομή της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ζητά το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να εντοπιστεί πώς ξεκίνησε η φάρσα και ποιος έστειλε το κακόβουλο sms, που τις τελευταίες ημέρες ταλαιπώρησε χιλιάδες φορολογούμενους.


Ένα παραπλανητικό, γραπτό μήνυμα στα κινητά τηλέφωνα χιλιάδων φορολογούμενων ήταν αρκετό για να προκαλέσει πανικό και τεράστιες ουρές στις εφορίες από πολίτες που ζητούν να πάρουν πίσω τα χρήματά τους, από τις έκτακτες εισφορές που επιβλήθηκαν το 2011.

Το εν λόγω μήνυμα αναφέρει ότι: «Ο Νόμος 3986/11 για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και την έκτακτη εισφορά, άρθρα 28 και 29, κρίθηκε παράνομος και αντισυνταγματικός. Δύνασαι να υποβάλεις αίτηση επιστροφής παρακρατηθέντος ποσού στο Τμήμα Πρωτοκόλλου της εφορίας. Τελεσίδικη ημερομηνία, Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα ξεκίνησαν από μία δικαστική απόφαση που δικαίωσε έναν καθηγητή ο οποίος είχε αιτηθεί την επιστροφή της έκτακτης εισφοράς.

Εκτιμάται δε ότι πανελλαδικά, έχουν υποβληθεί περισσότερες από 100.000 αιτήσεις και πλέον, το sms, που έχει σταλεί από άγνωστο αποστολέα, προκαλεί συνωστισμό στις εφορίες, ενώ οι εφοριακοί οφείλουν να απαντήσουν εγγράφως σε κάθε μία από αυτές τις αιτήσεις!

Σύμφωνα με τα «Νέα», οι απαντήσεις των εφοριακών είναι αρνητικές, ωστόσο, οι φορολογούμενοι θεωρούν ότι μπορούν να διεκδικήσουν την επιστροφή των χρημάτων που έχουν πληρώσει σε έκτακτες εισφορές, αφού προσφύγουν στη συνέχεια στη Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...