Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014

Υπαίθρια malls από εμπόρους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Πάτρα και Λάρισα

Τα πρώτα ανοιχτά εμπορικά κέντρα (open malls) θα κάνουν την εμφάνισή τους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Πάτρα και Λάρισα το επόμενο διάστημα.


Σύμφωνα με Τα Νέα κεντρικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή θα έχουν οι τοπικοί εμπορικοί σύλλογοι που σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου αλλά και με το υπουργείο Ανάπτυξης θα προσπαθήσουν να μεταμορφώσουν τις τοπικές αγορές σε υπαίθρια εμπορικά κέντρα προσφέροντας στους καταναλωτές μία σειρά από υπηρεσίες.


Συγκεκριμένα τα open malls θα περιλαμβάνουν τα καταστήματα ενός ή περισσότερων εμπορικών δρόμων, όπου θα πραγματοποιηθούν διάφορες παρεμβάσεις ώστε να προσφέρονται στους καταναλωτές υπηρεσίες ανάλογες ενός κλειστού εμπορικού κέντρου.

Στις παρεμβάσεις που θα γίνουν περιλαμβάνονται αναπλάσεις πεζοδρομίων, σκέπαστρα, σημεία πληροφοριών(infokiosk), σημεία ελεύθερης πρόσβασης στο Διαδίκτυο (WiFi), χώροι απασχόλησης παιδιών, χώροι στάθμευσης, διοργάνωση καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, ακόμα και άμεση ενημέρωση για εκπτώσεις και προσφορές από τα καταστήματα της περιοχής.

Η υλοποίηση και ο συντονισμός των ενεργειών για τη δημιουργία των open malls θα γίνονται από τον οικείο εμπορικό σύλλογο με τη συμμετοχή των εμπορικών καταστημάτων, των καταστημάτων εστίασης, των επιχειρήσεων στάθμευσης, των πολιτιστικών ιδρυμάτων κ.ά. της περιοχής αυτής.

Newsroom ΔΟΛ

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...