Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

Deutsche Telekom: Φήμες τα περί αύξησης του ποσοστού στον ΟΤΕ

«Όλα αυτά είναι φήμες και εικασίες, τις οποίες δεν σχολιάζουμε», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής εταιρείας


Διαψεύδει τα δημοσιεύματα για αύξηση του ποσοστού της στον ΟΤΕ κατά 10%, η  Deutsche Τelekom.


«Όλα αυτά είναι φήμες και εικασίες, τις οποίες δεν σχολιάζουμε», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής εταιρείας, Ελπίδα Τροιζή, με ανακοίνωσή της το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η Deutsche Telekom κατέχει αυτή τη στιγμή το 40% του ΟΤΕ. Δημοσιεύματα στον ελληνικό και ξένο Τύπο ανέφεραν ότι η εταιρεία ενδιαφέρεται να εξαγοράσει και το 10% που κατέχει το ελληνικό Δημόσιο και κάποια ασφαλιστικά ταμεία στον οργανισμό.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου ο νέος επικεφαλής τηλεπικοινωνιών της Deutsche Telekom είχε εκφράσει το ενδιαφέρον για το 10% του ΟΤΕ που κατέχει το Δημόσιο.

Ο Τιμόθεος Χέτγκες, ανέφερε ότι η DT δεν σκοπεύει να μείνει στο 40% που κατέχει σήμερα, αρκεί μια νέα εξαγορά να είναι συμφέρουσα για την ίδια. Στη συνάντηση συμμετείχε και η κυρία Claudia Nemat, μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης της Deutsche Telekom για την Ευρώπη και την Τεχνολογία, αλλά και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ.

Η κεφαλαιοποίηση του ΟΤΕ φθάνει τα 5,2 δισ. ευρώ με το μερίδιο του Δημοσίου να αποτιμάται στα 520 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η Deutsche Telekom κατέχει σήμερα το 40% του Οργανισμού.

Στη συνάντηση ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τη στρατηγική που εφαρμόζει ο Όμιλος Deutsche Telekom για την ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών σε διεθνές επίπεδο, καθώς και για τα σχέδια περαιτέρω ανάπτυξης του Ομίλου ΟΤΕ στην Ελλάδα με την υλοποίηση επενδύσεων 1,2 δισ. ευρώ τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Εκτενώς συζητήθηκε και ο επιτυχής μετασχηματισμός του ΟΤΕ από πρώην κρατικό μονοπώλιο σε μια ανταγωνιστική εταιρεία υψηλών επιδόσεων, καθώς και οι 1.000 νέες θέσεις εργασίας που δημιούργησε ο ΟΤΕ μέσα σε 12 μήνες, σε συνέχεια των επιτυχημένων προγραμμάτων οικειοθελούς αποχώρησης που πραγματοποίησε.

Μετά τη συνάντηση, ο πρωθυπουργός, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έμπρακτη εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία που δείχνει η Deutsche Telekom «ειδικά σε μια περίοδο που δίνεται μεγάλη έμφαση στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...