Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014

Μαυραγάνης: «Μέσα στο 2014 θα ολοκληρωθεί η έρευνα της λίστας με υποθέσεις αιφνίδιου πλουτισμού»

Κατηγορηματικός ότι εντός του 2014 θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος της λίστας με τις 1.746 υποθέσεις αυτοαπασχολούμενων που παρουσίασαν αιφνίδιο πλουτισμό, εμφανίστηκε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.


Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού των ΑNEΛ Μαρίνας Χρυσοβελώνη, ο Γιώργος Μαυραγάνης τόνισε ότι έχουν επιταχυνθεί οι διαδικασίες ελέγχου της λίστας ενώ επεσήμανε ότι σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία προκύπτει ότι:


«Το 2012 πραγματοποιήθηκαν 495 έλεγχοι σε αυτοαπασχαλούμενους, βεβαιώθηκαν 22 εκ ευρώ οφειλές και εισπράχθηκαν 17,4 εκατ. ευρώ.

»Για το 2013 οι έλεγχοι έφθασαν στους 428, βεβαιώθηκαν 62 εκατ. ευρώ οφειλές και εισπράχθηκαν 11,4 εκ ευρώ».

Παράλληλα, ο υφυπουργός Οικονομικών διέψευσε τις διαρροές με ονόματα φοροφυγάδων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, τονίζοντας ότι ούτε ισχύουν, ούτε προήλθαν από το υπουργείο Οικονομικών και πρόσθεσε ότι ο ίδιος έχει στείλει την υπόθεση αυτή στη δικαιοσύνη.

«Κανένας δεν είναι φοροφυγάς επειδή αναφέρεται κάπου. Εφόσον δεν έχουμε απόφαση οριστική για κάποια υπόθεση, κανείς δεν θεωρείται φοροφυγάς», σημείωσε.

Από την πλευρά της η βουλευτής των ΑΝΕΛ, σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι αν συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς ο έλεγχος της συγκεκριμένης λίστας, τότε θα χρειαστούν 60 χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα της.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δέχθηκε τα πυρά τόσο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Ψυχάρη όσο και του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Νίκου Τσούκαλη, αναφορικά με την καθυστέρηση της εφαρμογής του συστήματος TAXIS.

Ο Ανδρέας Ψυχάρης έκανε λόγο για γραφειοκρατικά μέτρα και ξύλινη γλώσσα χωρίς ουσία σε ότι αφορά την φοροδιαφυγή ενώ ο Νίκος Τσούκαλης για μέτρο που πήγε στις καλένδες.

Απαντώντας στις επικρίσεις των βουλευτών, ο υφυπουργός Οικονομικών τόνισε την ανάγκη ενός νέου φορολογικού περιβάλλοντος φιλικότερο, όπως είπε, προς τον χρήστη για την αποστολή των πληροφοριών που χρειάζεται το υπουργείο Οικονομικών και σε αυτή τη κατεύθυνση κινείται η ηγεσία του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...