Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

Μειώσεις στα βιομηχανικά τιμολόγια αποφάσισε η ΔΕΗ

Σημαντικές εκπτώσεις στα βιομηχανικά τιμολόγια της ΔΕΗ εγκρίθηκαν από τη γενική συνέλευση των μετόχων της επιχείρησης που συνεδρίασε σήμερα, Παρασκευή, για το συγκεκριμένο αντικείμενο.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, οι εκπτώσεις φθάνουν ή και ξεπερνούν το 20% σε σχέση με τα δημοσιευμένα τιμολόγια της ΔΕΗ για τις μεγάλες επιχειρήσεις ενώ αποφασίστηκαν και πρόσθετες μειώσεις τιμών για τις επιχειρήσεις που λειτουργούν τις ώρες χαμηλής ζήτησης (νυχτερινές ώρες και Σαββατοκύριακα).

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η γενική συνέλευση συνεδρίασε με αντικείμενο την τιμολόγηση της Αλουμίνιον της Ελλάδος, όμως οι αποφάσεις που ελήφθησαν αφορούν συνολικά τη βαριά βιομηχανία της χώρας και εντάσσονται στο «πακέτο» ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, που περιλαμβάνει μειώσεις στις τιμές του φυσικού αερίου αλλά και μειώσεις φόρων στην ενέργεια εφόσον εγκριθούν από την τρόικα.

Η ΔΕΗ βρίσκεται σε μακροχρόνια διαμάχη με την Αλουμίνιον αναφορικά με την τιμή πώλησης της ενέργειας. Πρόσφατη απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου όρισε τιμή ίση με 40,7 ευρώ ανά μεγαβατώρα ενώ κατά τη ΔΕΗ το κόστος παραγωγής από τις λιγνιτικές μονάδες είναι 56,7 ευρώ. Η ΔΕΗ έχει προσβάλει την απόφαση της διαιτησίας η οποία αφορά την τιμολόγηση για την περίοδο 2010-2013 για το 2014 η ΔΕΗ είχε προτείνει τιμή ίση με 53,13 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Τη διαφωνία του με την απόφαση της γενικής συνέλευσης της ΔΕΗ εξέφρασε το μέλος του ΔΣ, εκπρόσωπος των εργαζομένων και πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ. Ν. Φωτόπουλος υποστηρίζοντας ότι προκαλείται ζημιά άνω των 200 εκατ. ευρώ για την επιχείρηση. Προανήγγειλε δε προσφυγές στη Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...