Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Το ΣτΕ απέρριψε προσφυγή Λαυρεντιάδη για ανάκληση άδειας λειτουργίας της Proton

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 419/2014 απόφασή της απέρριψε την αίτηση του προφυλακισμένου επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη που ζητούσε να κριθεί αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), αλλά και παράνομη η από 9.10.2011 απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος με την οποία ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της «Proton Τράπεζα Α.Ε.» (και τέθηκε υπό εκκαθάριση) και η απόφαση του υπουργού Οικονομικών με την οποία συστάθηκε «Νέα Proton Τράπεζα Α.Ε.».


Υπενθυμίζεται ότι ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης είναι βασικός μέτοχος της Proton και κατέχει από 24.3.2011 το 15,55% του μετοχικού κεφαλαίου της επίμαχης τράπεζας, ενώ διετέλεσε και μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου της τη διετία 2010 - 2011.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς του Λαυρεντιάδη, όπως είναι, μεταξύ των άλλων, ότι ο διορισμός επιτρόπου ήταν αντισυνταγματικός, αντίθετος στον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και τη νομοθεσία (άρθρο 63 του Ν. 3601/2007) κ.λπ.

Να σημειωθεί ότι μεγάλο μέρος της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ αφιερώνεται στο ιστορικό της υπόθεσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...