Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Και με τη βούλα ο Αστέρας στην Jermyn -Τα σχέδια των νέων ιδιοκτητών για τη χερσόνησο της Βουλιαγμένης

Εγκρίθηκε και τυπικά από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΘνικής Τράπεζα η πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης στην Jermyn Street Real Estate Fund IV LP.


Σε συνεδρίασή του τη Δευτέρα, το δ.σ. της ΕΤΕ ανακήρυξε την Jermyn, μετά και την παροχή έγγραφης συναίνεσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ως προτιμώμενο επενδυτή για την πώληση της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.».


Υπενθυμίζεται ότι η Jermyn Street Real Estate Fund είχε υποβάλει την υψηλότερη προσφορά - ύψους 400 εκατ. ευρώ-  για το 90% των μετοχών της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.».

Στα σχέδια του αγοραστή περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η κατασκευή πολυτελών βιλών στην έκταση του Αστέρα όπως και η μετατροπή των υφιστάμενων ξενοδοχείων σε τουριστικές εγκαταστάσεις επτά αστέρων - κάτι ιδιαίτερα σπάνιο διεθνώς και ανύπαρκτο στη χώρα μας.

Σχεδιάζεται ακόμη η αναβάθμιση του υφιστάμενου συγκροτήματος bungalows συνολικής δυναμικότητας 58 δωματίων και της μαρίνα έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενεί μεγάλα σούπεργιωτ. Όσον αφορά τα ξενοδοχεία Arion resort & spa και The Westin Athens, θα ανακαινιστούν εν λειτουργία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στόχος των επενδυτών είναι η «μεταμόρφωση» της χερσονήσου της Βουλιαγμένης σε πολυτελές resort που θα εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς για την τουριστική αγορά.

 Η Jermyn Street ανήκει στο αραβικών συμφερόντων fund AGC Equity Partners που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 2 δισ. ευρώ.


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...