Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Η Cosco θα φέρει και άλλες επενδύσεις στην Ελλάδα τονίζει ο πρέσβης της Κίνας

Συνάντηση με τον πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Zou Xiaoli είχε την Δευτέρα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με τον κινέζο πρέσβη, να τονίζει πως όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία με την Cosco, αυτή θα λειτουργήσει ως «κράχτη» για νέες κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα.


 «Εμείς, πλέον, εκφράζουμε την επιθυμία μας για εγκατάσταση κινέζικων εταιρειών στον Πειραιά. Η ολοκλήρωση της επένδυσης της Cosco, εξάλλου, αναμένεται να στείλει μήνυμα και  σε άλλους επενδυτές από τη χώρα μου» ανέφερε.

Αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στην Κίνα, επισήμανε τη σημασία που θα έχει για την ενδυνάμωσή της. Ο κ. Xiaoli τόνισε ότι η κυβέρνηση της Κίνας στηρίζει με κάθε τρόπο αυτήν την επένδυση, προσβλέποντας με κάθε τρόπο στην υλοποίησή της.

 Ο υπουργός επικεντρώθηκε στο επίπεδο της ναυτιλιακής συνεργασίας που έχουν αναπτύξει, αυτή τη στιγμή, οι δύο πλευρές. «Σήμερα, οι Έλληνες πλοιοκτήτες έχουν καταγράψει μια αυξητική τάση στις παραγγελίες ναυπήγησης νέων πλοίων, στρεφόμενοι, αρκετοί από αυτούς, προς ναυπηγεία της Κίνας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ξεχωριστή αναφορά έγινε, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στις πολιτικές που προωθεί το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου στο διάστημα της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...